Betonverf verwijderen

Waldie

  • #1
Hoe kan ik betonverf van mijn garagevloer verwijderen.
De verf hecht op sommige plaatsen niet goed meer.

Er komt een nieuwe vloer van rubber tegels die op de beton gelijmd worden.
 

Toon

  • #2
En kunnen die er niet zo op gelijmd worden, maw houdt de lijm niet op de verf?

Voor een mechanische verwijdering van de verf zou je eens bij een verhuurbedrijf langs moeten gaan, die hebben diverse opties.
Chemische verwijdering zal ook wel mogelijk zijn, maar daar kan ik je niet in adviseren.

Succes.
 

Dingena

  • #3
Voor het verlijmen van tegels dient de ondergrond poreus te zijn.
Dmv de verf is de vloer nu afgesloten. Verfafbijt, hogedrukspuit of staalborstel is een optie. Ik denk dat het meer proberen zal zijn om te zien welke optie het beste werkt.

Als je verfafbijt koopt let dan wel op dat het hiervoor geschikt is er zijn meerdere soorten voor verschillende soorten verf, vraag het eerst even na of ga bij een verfspeciaalzaak de spullen halen.

Wees altijd voorzichtig met verfafbijt, handen, gezicht en kleding beschermen, goed ventileren!

Succes!
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
Omdat het door Jan gevraagd werd:

Dingena heeft zeker en vast gelijk voor wat betreft het verwijderen van de verf, het zal testen worden welke methode het beste lukt.

Waar ik het een ietsie pietsie minder mee eens ben (vergeef het mij :? )is dat de "verlijming" van tegels dient te gebeuren op een "poreuze ondergrond?".

Meerdere voorbehandelingsproducten voor tegelwerk over tegels bvb, of bij te poreuze ondergronden zetten de ondergrond vast (lees fixeren), impregneren en sluiten die ondergrond bijgevolg ook af, en dat lukt dus ook...naar het schijnt.

Dus, als die vloerverf (polyurethaan?) bijna overal perfect hecht, en er hier en daar de loszittende verf wordt weggestoken, ontvet en opgeschuurd wordt en er een bijkomende hechtingslaag geplaatst wordt (een opruwer met pure cement?) vooraleer te lijmen, zie ik er niet onmiddelijk grote problemen in.

Maar ik ben geen vloerder, dus...!
 

BeeTeeWee

  • #5
Het komt mij ook vreemd voor, dat een vloer poreus zou moeten zijn om lijm te laten hechten....

Als je de vloer nou eens "aanbrandt" door er eerst met bijvoorbeeld een oude blokwitter een papje van cement overheen te smeren?

Probeer eerst eens een stukje en lijm er zelf wat tegels op. Na een aantal dagen kun je dan de hechting toch wel beoordelen, lijkt mij. Al dat geknoei met afbijtmiddelen lijkt me inderdaad nogal verspilde moeite.
 

Dingena

  • #6
Poreus en zuigend zijn 2 aparte zaken! Tenminste dat beweren de stoffeerders/vloerders hier altijd. :wink:

Een oppervlakte dient niet afgesloten te zijn, poreus noemen de heren hier dat. Als een vloer zuigend is is dit inderdaad ook niet goed en moet de zuiging opgeheven worden dmv voorstrijk of iets dergelijks. Deze 'sluit' niet het oppervlakte af!

Op een oude lijmlaag lijmen doen wij bv ook niet aangezien de laag dan te afgesloten is=niet poreus! Zo ook met betonverf, de hechting van de lijm gaat achteruit, zeker met de lijm die we om arbotechnische redenen tegenwoordig moeten gebruiken, helaas. Vroeger was dit amper een issue, maar ja deze lijm is wel beter voor de gezondheid...
Helaas door wat ervaringen er achter gekomen dat de arbo goedgekeurde lijmen niet de lijmen zijn waarvan wij zouden kunnen zeggen:"zo dat lijmt lekker/goed... :wink:

Als wij bij een vloer aankomen welke in de situatie beschreven dan beginnen wij er in ieder geval niet aan, zolang de situatie niet wijzigt, met het oog op mogelijke problemen.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #7
Juist Dingena, ik zou er ook niet erg happig op zijn om vanuit een probleemsituatie te vertrekken.
Maar voor mezelf zou ik het er zeker op wagen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu