Betonnen garagevloer, welke dikte is noodzakelijk

Maskot

 • #1
Ik plan om in mijn tuin een houten garage (bouwpakket)te bouwen en wil hiervoor een betonnen vloer gieten die ik dan laat vlinderen zodat hij gepolierd is.
De afmetingen van de garage zullen 4m breed en 12m lang zijn. De vloer ligt op vaste ondergrond, gedeeltelijk uitgeschept en gedeeltelijk opgehoogd (maar vastgetrild met een trilplaat).
De wagens die er op zullen staan wegen niet meer dan 2000 kg.
Hoe dik moet ik de betonplaat maken ? Volstaat één rooster ? Op welke hoogte plaats ik best dit rooster ? (ik benk best in de onderste helft, niet ?)
Alvast bedankt voor jullie antwoord.

Eric M
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • EricSa

  • #2
  Goedendag Eric,

  In de nieuwbouw passen wij altijd garagevloeren toe van zo'n 25 cm beton.
  Het best is om toch 2 lagen staalmat erin te verwerken.
  De onderste is het belangrijkst, deze vangt de trekkrachten op. Beste is ook een isolatielaag toe te passen van zo'n 12 cm. Leg eerst op je zandbed een folielaag, deze voorkomt optrekkend vocht en bodemgas.
  Daarop je isolatie, als t kan daarop nogmaals folie om cementwater binnen de kist te houden. Daarop leg je betonnen blokjes om je eerste betonmat op te leggen.
  Daarop leg je zogenaamde supporten, deze vlecht je op een paar punten vast aan de onderwapening. Daarop de 2 e laag betonmat. Zorg ervoor dat je minimaal 3 cm beton boven je bovennet hebt. (opdek) storten en laten vlinderen. Zorg ook dat je meteen eventueel leidingwerk of in ieder geval mantelbuizen mee instort.
  Groet Eric.
   

  Ralph

  • #3
  25 cm is wel heel dik hoor voor een in het werk gestorte vloer. Ik maak zo'n vloertje altijd 12 cm met 1 netje op 8 cm, isolatie....tja, als er niet verwarmd word is het zinloos.
  Je wilt vlinderen, dan is het makkelijker als je de schaling op hoogte hebt, dan kan je in 1 keer alles doen.
   

  Maskot

  • #4
  Bedankt voor de reacties.
  In het voorjaar weten we weer wat te doen !
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu