Betonen balkonrand aanhelen

Logical

  • #1
Mijn vraag is de volgende,

Ik heb aan de voorkant van het huis een betonen balkon de rand hiervan
was zwaar gehavend door vroegere reparaties en vocht deze rand heb ik afgekapt, en vervolgens wil het aan helen middels hecht primer een bekisting en hierin beton gieten nu is de vraag moet ik hier ook nog beton ijzer in plaatsen vastgezet aan het bestaande stuk beton het gaat om een oneffen rand van 3 tot 5 cm die weer vlak moet worden, de rand loopt schuin naar beneden af ik ben bang dat het beton ijzer niet voldoende dekking zal krijgen.

graag hoor ik van een van u tips en of adviezen
 

Millew

  • #2
Als je geen betonstaal hebt weggesloopt, lijkt het mij in dit geval niet nodig om er nieuw betonstaal bij te doen. Zeker niet, gezien de afmetingen van de reparatie.
Veel belangrijker is de keuze van het reparatiemateriaal. Gewoon beton krimpt vrijwel zeker weer los. Neem dus een krimparme reparatiemortel, die voor dit soort doeleinden wordt geproduceerd en volg de instructies van de fabrikant.
Als je betonstaal hebt blootgelegd, kan het zijn dat je dat moet voorbehandelen met een roestwerend middel. Ook dat wordt doorgaans vermeld in de verwerkingsinstructies van de reparatiemortel.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
"zwaar gehavend door vroegere reparaties en vocht"

Gaat het hier over betonrot? Dan zou ik het niet zelf gaan (proberen te) repareren. Dit is namelijk erg specialistisch werk. Google maar eens op betonrot.

Als het geen betonrot is, is een reparatie ook lastig zelf uit te voeren. Je moet een goede aanhechting krijgen, dus het oude werk goed schoonmaken, en omdat vers beton krimpt, krimpt het nieuwe (gegarandeerd) los van het oude en kan wellicht naar beneden vallen. Betonreparatie doe je met producten die in een normale bouwmarkt niet te koop zijn (bv. spuitbeton).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
20

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu