Beton vloer in tuin storten voor Hottub

Roncitf

 • #1
Ik wil in de tuin een betonvloertje storten (4x4meter) waar mijn hottub (= houten tobbe van rond 180cm waar 2 kuub water in komt) op komt te staan De onderkant van de tobbe is dus rond, en er zitten 4 balken onder in een vierkant wat dan op de betonvloer komt te staan. Op de betonvloer ga ik nog tegels leggen (ook onder de tobbe).
Het beton zal ik wapenen. De vraag is hoe dik moet het beton worden?
Ik heb op dit forum alle onderwerpen over beton storten gelezen en twee diktes komen vaak voor, 10 cm en 16 cm. Ik neem aan dat 10cm altijd enkel gewapend is en 16 cm dubbel gewapend.
De grond in mijn tuin is 'spier', dat is een combinatie van aarde en klei, dat is erg sterk spul, want onder mijn huis is niet gehijd, alleen gemetselde 'paddestoelen' op de hoeken.

Stukje Wikipedia:
De plaatsnaam (Spierdijk) is afgeleid van de grondlaag die bij de plaats voorkomt. Spier verwijst naar de taaie bovenste laag van zeeklei die bedekt is met veen. Door de taaie aard van de spier is het geschikt voor het maken van dijken en/of het ophogen ervan. Ook de dijk van de plaats is hiervan gemaakt.

De tobbe zal nooit van zijn plaats gaan, dus er wordt niet geschoven of gewringt op de vloer. De gevulde tobbe met 5 man erin weegt ongeveer 2500 kg.

Vwb het zand eronder, is 5cm aangetrild zand voldoende?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tiho

  • #2
  Grappig, ik heb er familie maar dat wist ik niet.

  Het is natuurlijk wel de bedoeling dan dat de betonplaat staat op deze spier. Dus als deze een meter diep zit, zul je daar toch ook naar toe moeten werken.
   

  Roncitf

  • #3
  Wereld is klein. Dit dorp nog kleiner.
  De spier ligt aan de oppervlakte. Er ligt op de plek waar de vloer komt geen tuinaarde overheen.
   

  Tiho

  • #4
  10 cm met een wapeningsmat moet voldoende zijn, dit wordt ook voor vloeren in huis gedaan.
   

  Zeeuwsdiep

  • #5
  Roncitf schreef:
  Ik wil in de tuin een betonvloertje storten (4x4meter) waar mijn hottub (= houten tobbe van rond 180cm waar 2 kuub water in komt) op komt te staan De onderkant van de tobbe is dus rond, en er zitten 4 balken onder in een vierkant wat dan op de betonvloer komt te staan.
  Als uw huis er ongefundeerd kan staan kan uw hottub dit zeker
  ALs leverancier van spabaden heb ik slecht eenmaal meegemaakt dat een bad iets was verzakt, het stond na jaren dienst een klein beetje scheef,

  mvrgr

  Ik heb even de commerciële link in uw onderschrift verwijderd (zie de forumregels) Mod
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu