Beton over bestaande beton vloer

Hans-B-B

  • #1
Ik ben van plan om een bestaande oude machine stalling te vervangen door een nieuwe schuur. Bestaande stalling staat op een grote 6x 15 betonnen plaat de nieuwe schuur moet 11x5 worden. De bestaande beton plaat is nog in OK conditie maar wil hier een nieuwe gevlinderde beton vloer overheen storten van ca 10cm. Hoe kan ik hiervoor het beste een bekisting maken die boven op de bestaande plaat komt en moet ik de bewapening van de nieuwe vloer aan de bestaande vloer verankeren?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Valt de nieuwe betonvloer volledig over de oude vloer, of steekt hij over. Als de nieuwe vloer volledig op de oude ligt moet het wel lukken, anders scheurt de nieuwe vloer op de rand waar hij over de oude plaat heen steekt als de grond daaronder gaat zakken.
 

Hans-B-B

  • #3
De oude vloer is groter dan de nieuwe vloer, dus de nieuwe zal er volledig op rusten. Hoe kan ik het beste een bekisting maken op de bestaande vloer. Zat te denken om met beton blokken een de rand op de oude vloer te metselen en hier het beton in te storten. Kan dat? Of kan je toch beter een lat op de oude vloer vastzetten en daar betonplex tegen aanschroeven?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Kan allebei, gewoon doen wat jij het makkelijkst vind.
Kan de steen blijven zitten?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu