Beton impregneermiddel

ricger

  • #1
Hoi,

Ik ben me aan het informeren in dit forum om mijn smeerput "waterdicht" te maken, deze winter 3cm water dus valt op zich nog mee. De kim wil ik met een rubberseal behandelen maar daarnaast wil ik de vloer en muren met een beton impregneermiddel behandelen.

Bericht aangepast - mod

Alvast dank!

Ric
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Produktvergelijkingen wordt hier niet gedaan.
 

ricger

  • #3
Hoezo productvergelijking, ik vroeg "iemand ervaring met één van deze middelen of een ander idee " dat is toch geen productvergelijking naar mijn idee.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Waar hebben we het over? Een betonnen bak (en hoe dik)? Iets wat gebouwd is met gemetselde betonblokken? Is het eerder al op de een of andere manier waterdicht gemaakt? Heb je ook een foto?
 

ricger

  • #5
Het is met bakstenen gemetselde bak welke nog nooit waterdicht is gemaakt, ik had twee producten gevonden (durf de merken niet meer te noemen ivm de reactie van Walker) maar het ging over een impregneermiddel voor steen/beton etc. welk je kunt sprayen (2x) waardoor e.e.a. geen water meer doorlaat.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Uit de forumregels:

* Bij te nadrukkelijk bedrijf en/of merkgerichte adviezen, reclame en suggesties of vragen daarover kunnen de merk- of bedrijfsnamen verwijderd worden.

Maar terug te komen op jouw vraag: Het impregneermiddel wat je noemt is waarschijnlijk voor het waterafstotend maken van buitengevels. Daarmee voorkom je dat water vanaf de buitenzijde door kan dringen. Dat gaat niet werken bij kelders.

De smeerput had men waterdicht moeten maken bij het opbouwen.
 

ricger

  • #7
OK, waarschijnlijk... "Daarmee voorkom je dat water vanaf de buitenzijde door kan dringen." wat is het verschil met een kelder zou je dan denken, komt het water toch ook van buiten naar binnen.

Jammer, zal ik de smeerput moeten volstorten.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
ricger schreef:
wat is het verschil met een kelder zou je dan denken, komt het water toch ook van buiten naar binnen.
Er is een verschil tussen afstromend regenwater en tussen drukkend grondwater. De laatste wordt permanent tegen de stenen gedrukt.

Een ander verschil is dat je de spray aan moet brengen op de zijde welke als eerste nat wordt. Dat is niet de binnenkant van je smeerput...
 

ricger

  • #9
Oh ja op die manier, ik begrijp het, dan maar een dichtstorten helaas.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #10
Je kunt proberen de put te bezetten met een laagje mortel die je aanmaakt met een waterdichtend middel. Gewoon bij de bouwmarkt te krijgen. Honderd procent garantie is vooraf niet te geven, maar niet geschoten is altijd mis. Dichtstorten kan altijd nog.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #11
Als die smeerput echt waardevol voor je is zou je de bodem en de wanden kunnen bekleden met een kunststoffolie.
 

ricger

  • #12
TOP dank voor de reactie, zeker weer een idee om nog even te wachten met volstorten
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu