Beton hardt naar mijn idee niet (snel) genoeg uit....

Aryan

  • #1
Ik heb een betonnen balk gestort. Bekisting gemaakt, wapening er in, maar vorige week donderdag gestort en nu is de beton nog niet hard.
Enci portland cement gebruikt, 1-2-3 verhouding aangehouden: Ruim 1 deel cement - 2 delen zand - 3 delen grind. (dus (per keer) in de betonmolen 12 scheppen grind, 8 scheppen zand en 5 ipv 4 scheppen cement. Voldoende water toegevoegd, met het warme weer nog extra water op het vers gestorte beton gezet, maar de beton wordt niet hard. Ik kan na een week zo de stukken met mijn handen er af breken. Heeft iemand dit weleens meegemaakt of weet er iemand wat hier fout gaat?

Ik hoor het graag.
Alvast bedankt voor jullie reactie.

Groet,
Aryan
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Hoeveel water heb je toegevoegd per lading in de betonmolen?
Beton ook verdicht?
Maar zeer waarschijnlijk te veel water.
 

ABCDE

  • #3
Aryan schreef:
Voldoende water toegevoegd
Oh? Water niet te veel toevoegen. Want water wordt verbruikt tijdens het uithardingsproces. Water wat overblijft verdampt uiteindelijk... en dan heb je daar lucht ofwel slappere beton.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Is de cement droog opgeslagen geweest?
 

Aryan

  • #5
Ik denk idd teveel water gebruikt. Met het warme weer was ik bang dat de beton te snel zou drogen. Inmiddels is hij bikkelhard, maar dat heeft meer dan 2 weken geduurd.... Bedankt voor je reactie.
 

Aryan

  • #6
De cement is gewoon droog opgeslagen geweest Jan. Keurig in de garage, geen harde stukjes. Heel bijzonder., Ik denk dat ik te veel water gebruikt heb, maar was bang dat met het warme weer de beton te snel zou drogen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu