Besteklade zit vast

Dsterk

  • #1
Een merkwaardig probleem: de besteklade zit vast, hij gaat zover open dat je er net met je vinger tussen kan, maar zeker niet ver genoeg om er iets uit te halen. we hebben al geprobeerd met een lang mes het inwendige van de la af te tasten naar de blokkade, maar die lijkt te ver achterin te zitten. La gaat ook niet ver genoeg open om het front eraf te schroeven. Het is zo`n goedkope keuekn die in veel huurhuizen zit, met zo`n ijzeren geribbeld aanrechtblad. Ik kan wel in het kastje eronder komen, maar de onderkant van de la is volledig dicht en de schroeven om de rails los te maken zijn vanuit daar niet benaderbaar. Ik kan natuurlijk wel zo hard mogelijk gaan trekken maar dan is de vraag wat steviger is: het vastzittende voorwerp of de balk onder het aanrechtblad. de hele keuken demonteren om die la te openen is ook geen optie. zie i een eenvoudige oplossing over het hoofd, iemand tips?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Kan je niet onderlangs met je hand achter in de la wat rommellen? Flink schudden met de la kan ook helpen. Of anders toch net zo lang met een lang dun voorwerp mieren tot het los komt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Wat bij ons wel eens gebeurt is dat er een lang keukengerei omhoog staat en bij het sluiten en openen dan vastslaat tussen achterzijde lade en de kantlat van het blad.

Probeer of je een dik touw van voor over de achterzijde van de kade kan leggen
Doe dit links en rechts zodat er voor een lus zit.
Als je de lade sluit en het touw achterlangs aantrekt heb je grote kans dat het gereedschap zover verplaatst dat de lade open wil.
 

DSR9500

  • #4
Mogelijk een montageschroef in de rail los.

Duw de la naar binnen en misschien zie je dan van onder af kans het schroefje te pakken.

Kun je met de lade half open deze uit drails tikken ?

Heb je nog zo'n lade. Demonteer die eens ?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu