Beits probleem

ErwinS87

  • #1
Beste forumleden,

Ik heb zojuist voor de 2e keer de vloer in de beits gezet, na de eerste laag heb ik licht geschuurd en 2x schoongemaakt met alles reiniger. Beide keren zaten er heel veel kleine stofjes? in de lak. De eerste keer dacht ik dat het kwam omdat er stof in de roller terecht was gekomen dat nog op de plinten lag o.i.d. maar de 2e keer precies hetzelfde :( Heb Spectrum beits gebruikt van de action. Hoe kan dit?

Groeten, Erwin
 

ErwinS87

  • #2


De vloer is eiken en van mijn ouders geweest, het zat nog vrij goed in de lak. Maar ik heb het uiteraard geschuurd en schoongemaakt (stofzuiger + st marc?) voor de eerste laag aan te brengen.


Foto van verfbus met merk verwijderd wegens al te nadrukkelijke reclame en is niet nodig voor beantwoording, mod.
 

Tiho

  • #3
Dat kan ook uit je roller komen.
 

ErwinS87

  • #4
Ik denk het niet, want heb een stukje geprobeerd op een klein stuk parket en dat met een gewone kwast gedaan, toen was het ook zo. Het lijkt nu wel alsof de stofjes wat fijner zijn. Maar dan zou het in de beits moeten zitten denk ik? Of wordt dit minder als je er over heen loopt na verloop van tijd?
 

ErwinS87

  • #5
Of de ene keer moeten het resten van het schuren zijn en de andere keer stofjes uit de roller... Maar dat zou toch raar zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik vermoed dat er teveel stof in de ruimte hangt, zet alles een tijdje open om het door te laten waaien en neem de plinten en de vloer af met een vochtige doek/dweil.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Standaard is de droogtijd ( en daarmee de stofontvankelijkheid ) van beits ( vooral hoogglans ) vrij lang. Is hier water-of terpentinebeits gebruikt?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu