Beits over verf heen?

Nijn

  • #1
Hoi!

Ik wil graag mijn boekenkasten (bestaande uit losse planken en staanders) beitsen. Ze zijn nu geverfd met alkydverf. Ze zijn wit, maar na vele verhuizingen wat beschadigd en helaas ook vergeeld, dus toe aan een nieuw laagje van 'iets' en beits heeft m'n voorkeur.

Omdat interieur- of binnenbeits alleen in transparant bestaat en ik ze dekkend wil beitsen, zou ik buitenbeits of vloerbeits willen gebruiken. Mijn voorkeur heeft de vloerbeits, omdat ik denk dat die wat slijtvaster is en die op basis van polyurethan te krijgen is.

Is dat een goede keus, vloerbeits? Kan ik met een beits op waterbasis met ook wat polyurethan over de alkydverf heen?

Alvast hartstikke bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
Nijn schreef:
Mijn voorkeur heeft de vloerbeits, omdat ik denk dat die wat slijtvaster is en die op basis van polyurethan te krijgen is.

Is dat een goede keus, vloerbeits? Kan ik met een beits op waterbasis met ook wat polyurethan over de alkydverf heen?
Polyurethaanverf die ik gebruik is inderdaad knoerhard en erg "glad" uit te smeren. Wel prijzige oplossing voor een boekenkast.

Beits op waterbasis met wat polyurethaan? Ik weet niet of dat bestaat. Acrylverf en beits op alkyd- of waterbasis kunnen wel over alkydverf heen.

Maar als er 1x acrylverf op zit kan er daarna alleen maar acrylverf overheen, of alles er weer af halen.

Suc6
 

Nijn

  • #3
Bedankt voor je reactie!

Ja, dat het prijzig is, realiseer ik me, dat was het oorspronkelijke verven ook. Maar het zijn mooie boekenkasten, die verstelbaar zijn en die ik nu al 20 jaar heb, dus ze zijn het me wel waard.

Het gaat om vloerbeits van (merk verwijderd, moderator) (mag ik wel merken noemen?) In de produktomschrijving staat dat het een "watergedragen beits is op basis van polyurethan acrylaat dispersie".

Groetjes, Nijn
 

Fiesiekus

  • #4
Weer iets geleerd. Indien je het in een verfspeciaalzaak koopt kunnen ze je daar alles erover vertellen, maar ik denk dat het zonder meer toepasbaar is.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #5
Ik snap het niet zo goed: ze zijn geverfd maar nu wil je beitsen?
En dan nog dekkend ook?
Waarom overschilder je ze niet gewoon met een krasvaste verf i.p.v. beits?
Ik zie hier geen enkele meerwaarde om beits te gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu