Terpetinebasis hoogglans verf over waterbasis beits verven

D.untouchable

  • #1
Dag medeklusser,

Ik heb de verschillende discussies over alkydverf over acrylverf bestudeerd, maar de antwoorden zijn nog niet helemaal voor mij van toepassing geweest.

Nu is een van mijn kozijnen weer aan een verfbeurt toe en wil ik met alkyd verf (terpetinebasis) van S...ma over beits van H..rnb.ch (waterbasis) heen verven. Reden hiervoor is dat de overige kozijnen toentertijd met deze alkydverf waren geverfd en deze kozijn 3 jaar geleden afwijkend met beits was geverfd.

Ik had eens gelezen dat het een speciale behandeling behoeft om dit te doen, waarbij ik:
1. de kozijn (blank of zover mogelijk) opschuren
2. speciale grondverf/primer als hechtbrug tussen de Acrylbeits & Alkydverf gebruiken
3. Alkydverf aflakken

- Klopt de stappenplan, wat ik had beschreven?
- Welke speciale grondverf dien ik te gebruiken als hechtmiddel tussen de waterbasis beits en terpetinebasis verf? Er kwam een term van Thinx Primer voorbij?!

Wederom bedankt voor jullie tips!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Thinx primer bestaat niet, wel thixprimer. Tegenwoordig HV of hoogvullend.

Datgeen wat u eens hebt gelezen is precies het juiste plan.

Als u de beits volledig kunt wegschuren / volledig mat kunt schuren en daarna ontvetten met thinner is het nog de vraag welke houtsoort u wilt schilderen. Hardhout bevat inhoudsstoffen die kunnen oplossen en aan de oppervlakte komen in de vorm van doorbloeden, die rooie strepen bij de verbindingen of scherpe kanten. die ziet u het sterkst terug bij het toepassen van lichte kleuren.

U wilt dekkend afwerken met een hoogglanslak, dus is het zaak die inhoudsstoffen eerst te isoleren. Dat kan met bovengenoemde primer op alkydharsbasis. Het door u beoogde merk levert ook een grondverf met isolerende eigenschappen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu