Behangen in nieuwbouw

Mart81

 • #1
Ik heb nu dit forum afgezocht naar alles over behangen in een nieuwbouw woning. Heb veel tips gevonden maar heb nu toch nog een paar vragen:

In mijn nieuwbouwwoning worden de wanden behangklaar opgeleverd. betoncasco wanden en gibo blokken. Betekend dat ik het behang zo op de muur kan plakken of moet ik de muren nog voorbehanden met "iets" en wat voor "iets" moet dat dan zijn.

Als de ondergrond sterkzuigend is moet ik het dus voorbehanden. Maar hoe weet ik of de ondergrond nou behandeld moet worden?

Ik ben dus een absoluute beginner in de "behangtechniek" en iedere tip is welkom. Ik begin boven en tegen de tijd dat ik benenen kom kijk ik wel of ik het toch aan de profesionel moet overlaten.

alvast bedankt voor de antwoorden.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Het verdient aanbeveling onbehandelde muren van welke aard dan ook voor te behandelen. Dit doet u met een voorstrijkmiddel om te sterke inzuiging, en daarmee een slechte hechting, te voorkomen.

  "Behangklaar" opleveren is een mooie kreet waarmee dan ook alles is gezegd. Beton zit vaak vol met grindnesten of putjes die lucht vasthouden. Deze dient u eerst te egaliseren. Dit kan met een gewoon vulmiddel.

  Verder dienen de wanden stof- en vetvrij te zijn.

  U kunt de plantenspuittest uitvoeren: sproei water op de te behandelen muren. Loopt dit er direct weer af dan is er weinig tot geen zuiging. Is het water na enige minuten verdwenen dan moet u voorstrijken.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu