Behang van plafond afhalen

Franciscaatje

  • #1
Beste klussers,

In mijn huis zit op het plafond van de woonkamer rauhfaser-behang. Nou ja, zat, want ik heb het er al afgestoken. Dat was simpel, wel zwaar, maar het zware behang kwam er zo af.
Maar nu zit ik met een dun laagje papier dat nog wel op het plafond geplakt zit. Het plafond is van beton.
Hoe krijg ik dit laatste laagje papier er nu het beste af? Ik ben al druk bezig geweest met een glassex-flacon gevuld met water en een beetje afwasmiddel, en dan afsteken met een plamuurmes. Maar dat gaat echt millimeter voor millimeter.
Bovendien blijven er bij de naden wat (bruinachtige) lijmresten achter, dus ik vraag me af hoe ik het het beste kan afwerken als het behang eraf is. Kan ik een betonnenen plafond witten met latex?

Alvast bedankt voor reacties,

Francisca(atje)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wellicht hebben ze speciale lijm gebruikt. Maar ik sta versteld van de werking van behangafweek van het bekende lijm merk. Geduld hebben regelmatig nat maken en heel heel goed in laten weken.
 

Pirke

  • #3
Een betonnen plafond afwerken met latex is (in de ogen van velen) niet mooi. Als het een koophuis is zou ik het gewoon laten stucen.
 

Franciscaatje

  • #4
Bedankt voor jullie reacties, ik ga inderdaad eerst eens die speciale behangafweek proberen, want met afwasmiddel kom ik dus niet ver.
Groetjes

Francisca
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Lukt het ook niet met een behang afstomer?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu