Behang rondom boogconstructie

AukeZ

  • #1
Wij hebben van de woonkamer naar de keuken een boogconstructie als doorgang. Deze wand is behangen, maar aan de randen van de boog raakt het behang beschadigd. Ik heb op internet gezocht en bedrijven benadert of hier een oplossing voor te vinden is. Eigenlijk zoek ik een subtiele en flexibele hoekbeschermer, maar alles is of niet flexibel of fors van formaat en dus lelijk. Tot op heden heb ik niet gevonden wat ik zoek.

Heeft iemand een goeie tip?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Ik denk dat alles wat je er extra op gaat monteren er niet fraai uit zal komen te zien.
Je zou de randen in kunnen smeren met matte blanke lak om ze wat beter bestand te maken tegen een stootje maar beschadigingen voorkomen kun je niet of moeilijk.

Alternatief is het behang er af stucprofielen aanbrengen en daarna stucen en schilderen.
De metalen stucprofielen beschermen dan de rand en maakt deze ook minder scherp zodat ze ook minder snel beschadigen.
ronde-profielen-stucadoor-stuccen-1g.jpg
 

De Bob

  • #3
De straal opmeten en een hoek aluminium boog laten walsen in een metaal werkplaats, daaronder met rechte delen aansluiten.

Als u een houten plaatmateriaal neemt in de boogvorm, kan u voorzichtig een dun aluminium hoek profiel daar omheen trekken. Het is een ruime grote bocht.
 

AukeZ

  • #4
Heren, bedankt voor het meedenken. Ik had de stucprofielen inderdaad al ontdekt en deze hadden er idealiter dus voor het behang op gemoeten. Dat is een goeie voor als ik het behang ooit eens zal vervangen.

Een stuk aluminium is een optie, maar ook een wat prijziger dan blanke lak. De boog is idd vrij ruim, dus ik ga verder pielen met jullie suggesties. Bedankt daarvoor.

Tips blijven nog welkom overigens.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu