Bauknecht Wasdroger TRKK 6710 zekeringen vervangen

A

Anonymous

Gast
  • #1
S 'morgens zette ik de droger aan. S' middags draaide die nog , maar zonder hete lucht. Wás was nog nat.
Warmtewisselaar was heel vies , maar niet geblokeerd.
Achterkant opengemaakt en zag dat de zekeringen doorgebrand waren. Ik heb ze vervangen en de droger doet het weer.
Even testen! maar na 30 minuten was de droger en was bloed heet. Het stopt kennelijk niet met hete lucht blazen.
Droger is 2 .5 jaar oud.
Heerft iemand tips!

groet Phil
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Om te droger heerst er een temperatuur van ongeveer 70 graden in de trommel, deze warmte geeft stoomvorming in de trommel en lijkt heel eng. Probeer hem eens uit met wat oude handdoeken op kast droog, na ongeveer 1 uur moet alles droog en afgekoelt zijn.

Zo te lezen LIJKT er niets aan de hand.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Bedankt voor je snelle reactie. Ik ga het proberen. Wat me ook opviel was de temperatuur van de buitenkant van droger, ook bloed heet. Ook vraag ik me af, waarom het in de eerste instantie doorgebrand is!

Groet Phil
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Als het zo (te?) heet is zou het kunnen zijn dat de luchtstroom onvoldoende is. Een luchtfilter verstopt? De condensorunit vervuild? (Ik neem gezien het typenr aan dat dit een condensdroger is) Wellicht zelf het schoepenrad van de ventilator vervuild? (Kun je daar trouwens bij, witgoedmonteur?) Overigens komt het wel eens voor dat een zekering er na langdurig gebruik (veel inschakelingen) mee ophoudt, uit zichzelf. Indien na vervanging de zekering goed blijft is er niets aan de hand. Gaat hij er na korte tijd weer uit, dan is er natuurlijk een ander probleem! Een zwaar lopende ventilatormotor (meestal=trommelmotor) kan er net een schepje bovenop doen, dus dat zou een oorzaak kunnen zijn, lijkt me...
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Dit is ook al eens behandeld in het forum: HELE droger demonteren, bodemdelen van elkaar afhalen, als alle electrische delen eraf zijn: de tuinslang erin en doorspoelen die bak .ventilatoren schoonmaken of vervangen en het geheel weer opbouwen. Overigens heeft Bauknecht een coulance regeling voor dit soort "wondertjes der techniek".
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Ik heb toch voor de zekerheid een monteur laten komen.

Hij kon niets vinden.
Waarschijnlijk was de warmtewisselaar geblokkeerd, zodat de lucht niet goed kon circuleren.
Ik had het niet vaak genoeg schoon gemaakt. (moet minstens 1 x per 3 maanden) Tevens nadat ik de verzekering had vervangen, zette ik niet de achterkant en deksel weer op zijn plaats. Hierdoor werkte de droger minder goed.

Bedankt voor alle reacties .

Phil
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu