Bauknecht wasdroger TRKK 6840 met "F21" foutmeldin

Ano

  • #1
Hallo mensen,

Sinds enige tijd doet mijn Bauknecht wasdroger type TRKK 6840 (servicenr. 85 60 68 41 20 00 / 07 02 04 51 84 35) het niet meer goed. Hij droogt eerst normaal maar na enige tijd verschijnt "F21" in het scherm en stopt hij er mee.

Ik heb al gegoogled en op dit forum gezocht maar het lijkt erop dat deze foutcode nogal onbekend is.

Ik heb de machine opengemaakt en wat zichtbaar slechte/zwartgebalkerde kabelschoentjes op het verwarmingselement en de clixons vervangen. Ook de 230 V stekkers richting ontstoringscondensator en hoofdprintplaat wat 'strakker' gemaakt. Ook nog een paar verdachte soldeerverbindingen op de hoofdprintplaat in het 230 V circuit nagesoldeerd.

Toen was de F21 melding weg voor anderhalve week.
Maar nu is hij weer terug :(
Even uitzetten en weer aan, en hij doet het weer normaal. Maar na enige tijd komt de F21 vaak weer terug.

Het enige wat er niet meer helemaal 'als nieuw' uitziet is het relais op de hoofdprintplaat, dat schakelt de 230 V naar het verwarmingselement neem ik aan. Daar zit een doorzichtig plastic kapje op wat aan de binnenkant wel erg zwart is door "verdampte koolstof" van het relaiscontact. Dit relais zou ik nog kunnen vervangen.

Zou dit helpen om de F21 foutmelding op te lossen?

Ben benieuwd naar jullie reacties!
 

Ano

  • #2
Net even gebeld naar Bauknecht/Whirlpool: ze zeggen dat die F21 staat voor een "communicatiefout" wat ik ook al eerder via google/zoekfunctie had gevonden, maar dit is natuurlijk niet echt concreet.
Zou een monteur gewoon de hele hoofprintplaat vervangen als hij deze machine zou gaan repareren, zou dan de fout weg zijn?
Ik vervang liever een componentje... Bovendien zie ik de printplaat ook nergens te koop bij een onderdelenhuis.
 

Ano

  • #3
Niemand een idee hoe het probleem op te lossen is?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu