Bauknecht WA8785 centrifugeert niet&deur open lampje br

Boukehj

  • #1
Hallo,

Afgelopen woensdag is mijn Bauknecht WA 8785 (NC12 8583 214 12000) de manchet opgegeten. Waarschijnlijk zat er wat was tussen de deur en is die bij het centrifugeren de machine ingetrokken. De manchet zat letterlijk tussen de was, evenals de metalen spandraden (nog wel heel). Meteen de oude teruggezet en het rubber bleek wat uitgelubberd te zijn aan de kant van de deur - daar lekte het dus. De nieuwe manchet is onderweg, maar in de tussentijd wilden we nog een wasje draaien (de beperkte lekkage bij de deur accepterend dus)

Tot onze verbazing stond de machine aan het eind van het programma vol met natte was en water. Inmiddels heb ik e.e.a. geprobeerd:

- afpompen werkt prima.
- een gewoon programma start normaal (eerst afpompen, enkele keren draaien, water inlaten, draaien, verwarmen).
- de deur gaat goed dicht en gaat ook 'op slot'
- het lichtje 'deur open' blijft echter aan staan!

Alleen, centrifugeren doet ie niet. De machine klikt eenmaal, maar doet verder niets.

Het viel me op dat het deurslotje naast de 'deur dicht' schakelaar (zwarte draden) ook een driepolige stekker bevat. Het lijkt me dat die zorgt voor het op slot zetten, maar geeft die ook nog enige feedback aan de rest van de machine over het feit dat de deur op slot is? Zo ja, is dat door te meten?

Iemand enig idee?
 

Boukehj

  • #2
Inmiddels een avondje aan het puzzelen geweest en een gedeeltelijke service manual gevonden van een WA8788-D. Lijkt er toch op.
Ik heb het testprogramma doorlopen en weet nu inmiddels dat de machine probleemloos kan centrifugeren (C8).
Eerlijk gezegd weet ik nog steeds niet helemaal zeker wat ik nou moet vinden van het lampje dat aangeeft dat de deur open is. Duidelijk is dat de deurschakelaar zelf prima werkt. Indien open, start geen enkel programma. Indien gesloten, start alles.

De deurverzekeringsschakelaar (DSS) sluit eveneens correct (spanning over pinnen 3 en 5 is 220V) en pinnen 4 en 5 hebben een weerstand <1 ohm zodra DSS gesloten is. De computer krijgt dan toch de goede feedback, nl. dat de deur gesloten is (?).

Ik zit op een dood spoor. Iemand?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu