Bauknecht WA 8585 fizzy logic wil niet meer centrifugeren.

Pouwel

  • #1
Onze wasmachine ratelde en reutelde en het display viel uit. Spontaan tijdens een was. Toen ik wat morrelde aan de deur, flikkerde het display dus ik dacht aan de deursensor. Eruitgehaald, een beetje schoongemaakt en er weer ingezet. Alles leek het te doen met een volgende bonte was. Maar helaas...... Het lampje 'deur open' blijft branden tijdens het wassen, terwijl de deur wel vergrendeld blijft, wat me al raar leek. Maar wat vervelender is: het programma stopt ook op het moment dat hij moet centrifugeren. Apart spoelen en centrifugeren doet ie ook niet. Kan dit toch aan de deursensor liggen. Dat dit een soort beveiliging is of zo omdat het lampje 'deur open' blijft branden. Sensor vervangen?? Of is het iets anders. Wie heeft tips? GRAAG SPOED WANT OVERMORGEN GAAN WE OP VAKANTIE EN ER LIGT NOG EEN BESCHEIDEN BERGJE WAS. De tipgevers zijn we eeuwig dankbaar!!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Controleer de koolborstels op de motor, vervangen als ze minder dan 15 mm lang zijn.
 

Pouwel

  • #3
Bedankt Jan, maar ik heb zojuist nog de koolborstels nagekeken: als nieuw! Die heb ik nl nog niet zo lang geleden al vervangen (naar aanleiding van een andere storing, welke weet ik niet meer). Ik heb ook het 'zwarte slangetje' nagekeken: helemaal schoon. Als ik de machine aanzet blijft het 'deur open' lampje aan. Als ik vervolgens bijvoorbeeld het programma 'centrifugeren' kies en op 'start' druk, blijft het 'deur open' lampje aan en hoor ik ergens een klikje. Als ik weer op start druk hoor ik dat klikje weer. Verder gebeurt er niets. Wasprogramma's doen het verder goed, totdat hij moet centrifugeren en dan gebeurt het bovenstaande... Zou het de deur/slotsensor kunnen zijn, omdat het lampje 'deur open' blijft branden en hij dan veiligheidshalve niet gaat centrifugeren of is dit verkeerd gedacht? En als het hier aan kan liggen, is de sensor dat ding wat 'aan het slotje' vastzit met 2 stekkertjes of is er een ander relais of zo wat ergens anders in de machine zit?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
Deur open melding komt van de motor af kan zijn dat er een lammel omhoog ligt ook gebeurd het vaak dat 1van de 2 koolborstels op is en de andere niet motor demonteren en de lammellen eens goed bekijken
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu