Bauknecht WA 3773 regelmatig Foutcode 7

Marcel-dubai

  • #1
Onze Bauknecht WA 3773, service code: 855493812000 geeft regelmatig een foutcode 7, onlangs de koolborstels vervangen (inderdaad versleten) echter blijft het probleem, klok blijft enkele minuten ronddraaien waarna opnieuw foutcode 7 is alleen op te lossen door reset uit te voeren: Afpompen. Nu maakt plotsklap de afvoerpomp (Whirlpool code: 58961-34w) ook veel lawaai, deze gedemonteerd en in de behuizing van de motor erg veel vuil en water. Schoongemaakt en tevens slangen en afvoerfilter ook gereinigd. Probleem blijft nog steeds optreden. Het vreemde is dat de machine de ene keer zonder problemen loopt en de andere keer moet je diverse keren afpompen en dus een eigen leven lijdt! Veel geduld en een ander programma is dan de enige oplossing.

Het vervelende is dat als de machine eenmaal loopt hij perfect werkt.
Binnen in de machine is dan ook alles nog als nieuw. Zover wij op het forum hebben kunnen lezen ijkt het op een "timing probleem" echter welke timing? Is de timing mogelijk een niet goed werkende afvoerpomp of is de klok mogelijk defect?

Hopenlijk kan iemand ons adviseren aangezien wij momenteel in Dubai woonachtig zijn, zelf denk ik nog steeds de waterpomp aangezien deze toch versleten is, en niet het water afdoende snel kan wegpompen? Kan on-line parts bestellen en naar Dubai laten meenemen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
F7 - Triac short circuit detected
Het betreft hier de triac van de motorsturing., defecte timer ook mogelijk.
Deze storing, die op zich geen specifiek motorprobleem hoeft aan te duiden, blijkt in de praktijk (op dit forum...) nogal eens door een koolborstelprobleem veroorzaakt te worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu