Wasmachine bauknecht 3773 maakt schrapend geluid

Lailamc

  • #1
Hallo,

Mijn wasmachine (redelijk nieuw, +-3jaar, wel vrij intensief gebruikt), draat niet meer wanneer ik het programma start. Nu heb ik zelf wel al het een en ander ondernomen. Het filter heb ik schoongemaakt, waarbij redeljk wat rotzooi naar buiten kwam, vervolgens achterkant open gemaakt, waaruit bleek dat de snaar niet vast zat aan het vliegwiel. Overal afgeschraapt rubber in de machine. De trommel kan wel met de hand gedraaid worden, maar dit gaat op 1 bepaald punt nogal moeizaam, en ik hoor dan ook een schrapend geluid. Aangezien de snaar in principe niet danig versleten iis dat hij onbruikbaar is geworden, zou ik de machine nu wel weer kunnen aanzetten, maar de trommel 'schraapt' nog wel, en mij lijkt dat dat nooit de bedoeling kan zijn, was in het verleden ook nooit zo. Wat zou er aan de hand kunnen zjn?

Wat ook vreemd is dat de snaar op het vliegwiel niet in een gootje ligt of iets dergelijks, maar gewoon los op het gladde oppervlak. Het lijkt mij dat de snaar er dan na verloop van tijd weer af zal glijden?

Overigens doet de pomp het, en de motor hoor ik ook wanneer hj aanstaat. Het 'kapot gaan' is wel met etappes gegaan; eerst veel herrie en 'moeizaam draaien', toen dus helemaal niet meer. Uitleg graag in jip en janneke taal, dit is voor het eerst dat ik met soortgelijke problemen deal, het jargon dat ik heb opgedaan is van de afgelopen 12 uur; verder weet ik niets over wasmachines! (ben een 22 jarige atechnische student en vrouw :-)

Bedankt,
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Lagers kapot.
Laat een monteur komen of een handige technische student.
Let op, als de as beschadigt is loont reparatie vaak nier meer.
 

Lailamc

  • #3
Dat is goed om te weten. Heb al gekeken voor de prijs van de lagers, en dat is te overzien. Ik zal een monteur laten komen want ken helaas geen technische student. Maar voor ik dat doe nog een vraag; in mijn machine aan de binnenkant lag naast veel rubber 'slijpsel', ook zilverachtig gruis, wat mij niet afkomstig leek van de snaar. Zou dit van de koolborstels kunnen zijn? Ik weet verder niet echt wat koolborstels zijn maar heb de term al een aantal keer voorbij zien komen..

In elk geval bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat gruis is waarschijnlijk afkomstig van het wiel waar de snaar op loopt.

De koolborstels zitten achter in de motor, daar komt geen zilverachtig gruis vanaf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu