Bauknecht stuttgart trommel probleem

A

Anonymous

Gast
  • #1
De trommel van onze Bauknecht WA Stuttgart 1400 blokkeert bij het 3/4 ronddraaien met de hand.

Iemand een ideel wat dit kan zijn?

Gr.

Paul
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Ik denk dat er nog geen "monteurs" beschiikbaar zijn, daarom alvast even mijn suggestie. Er zou een beugel van een BH tussen de trommel en de kuip kunnen zitten. In geen geval de machine gebruiken! Zie ook verder in dit forum "BH-beugel" (gebruik zoeken in het forum!)
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Goed advies Kluskees, kan ik me wel in vinden.

Groetjes
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Paul, als je aan de lege trommel draaid hoor je dan een "rollend"geluid, dit kan inhouden dat de lagers defect zijn, vooral omdat het langzamerhand meer lawaai maakt.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Hi witgoedmonteur,

Maakte bij het centrifugeren voorheen een 'slepend/ruis' geluid. Bij het draaien van de trommel met de hand, hoor ik niet echt iets aanlopen (gaat welzwaar) maar hij blokkeert bij 3/4 ronddraaien (steeds zelfde positie) hoor bij draaien verder ook `gerammel` van losse onderdelen. Heb zelf 2 rechterhanden maar nog niet eerder een wasmachine uit elkaar gehaald. Deksel er wel afgehaald maar zag verder niks. Kan ik door het verwijderen van de achterkant zicht krijgen op het probleem? b.v. kijken tussen binnen en buitentrommel.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Foutje in bovenstaand bericht. Hoor juist geen losse onderdelen rammelen..
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Hi Paul, door de acherkant te verwijderen zie je ......niets, bij Bauknecht moet je de voorkant verwijderen, 5 schroeven bij de plint en het deurslot losnemen, dan zie je onder het element, ovaleplaat met 3 draden waarvan 1x geelgroen. dit element kan je eruit halen, maar de kans is groot dat je hem er niet meer in krijgt,daarnaast zie je een witte pijp naar rechts, deze kan je er VOORZICHTIG uit halen en zo heb je een klein kijkgaatje, zet nu een zaklamp rechtop in de trommel en kijk, misschien zie je dan een sok of zo in de kuip....ik hoop dat je hiermee verder kunt..

succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Ha Witgoedmonteur, thanks voor de tip.

Ga van het weekend even kijken. Hij is by the way 6 jr. oud in febr. Als ik er zelf niet uitkom moet ik een reparateur bellen kost E100,- incl. voorrijden en arbeidsloon (ook als ze nog een keer moeten komen) excl. onderdelen. Twijfel nu om maar een nieuwe te kopen...die ook een stuk stiller is...maar wat is wijsheid in deze...is een Miele echt zoveel beter? of komen alle onderdelen uit dezelfde 'Whirlpool' fabriek.
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Geef helaas geen verkoopadviezen.

heb een fijn weekend
 
A

Anonymous

Gast
  • #10
Bosch valt onder het BSHG concern( BoschSiemensHausGeraete) en laat als zodanig veel van zijn machines door Siemens in Berlijn maken( aan de Siemenstrasse) Daarnaast is er productie in Polen en Portugal alleen de machine waarop staat made in germany komen uit Duitsland de WFB(allay) komen uit Portugal uit de Ballay fabrieken en herkenbaar aan de achterzijde door het kleine inspectie luikje. Bosch is dus Siemens en is een goed product, te vergelijken met AEG
 
A

Anonymous

Gast
  • #11
Ha allen,

Vandaag is er een monteur langsgeweest, de complete trommel moet vervangen worden. Er zijn geen extra kosten voor de trommel + toebehoren als onderdeel van de service dus 99,- max. (vreemd want de servicedesk zei dat het excl. de onderdelen was!!) Anders was het wel 300,- 400,- euro geworden volgens de monteur. Voor 100,- euro heb ik geen nieuwe machine, dus blij dat ik spontaan geen nieuwe heb gekocht :!: .... Volgende week komt hij terug met een nieuwe trommel.

Thanks voor de reacties
:wink:
 
A

Anonymous

Gast
  • #12
Bedankt voor de terugmelding! Het is altijd prettig als vragenstellers vertellen wat het resultaat is van de adviezen die ze hebben gekregen. Dan weet de "beantwoorder" dat hij z'n moeite niet voor niets heeft gedaan!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu