Wij hebben een kmt9145pt koffiemachine van Bauknecht, was al aanwezig in de keuken toen we ons huis kochten. Qua onderhoud en schoonmaken houden we alles netjes bij zoals in het boekje staat maar toch hebben we af en toe een probleem sinds deze week.
Ineens geef de machine regelmatig deze melding in de display
"Maalt te fijn maalgraad instellen Plaats waterpijpje en druk OK"
- In het boekje staat dat de maalgraad richting 7 gedraaid moet worden, daar stond hij al bijna op maar staat er nu helemaal op. Geen oplossing.
- Via Google zag ik een opmerking dat je er aan moet draaien wanneer de machine maalt, ook dat lost het niet op.
- Qua geluid lijkt het malen ook iets anders: het klinkt voor mijn gevoel dat de machine (bijna) leeg is.
Nu hebben wij de machine nooit nieuw gekocht, ik weet ook niet hoe deze hoort te klinken. Kan ook verbeelding zijn
Ik kwam een opmerking tegen dat het hier in kon zitten "Controleer of er zich geen gemalen koffie in de voor maalruimte bevindt. Indien dit wel het geval is, reinig de ruimte dan met een stofzuiger en/of borstel om alle resten van gemalen koffie te verwijderen."
Maar wat bedoelen ze daar? Moet ik dan de schroefjes in het bonen reservoir losmaken en daar onder kijken?
En heeft iemand nog andere tips of mogelijke oplossingen? Ik hoor het graag.
Ineens geef de machine regelmatig deze melding in de display
"Maalt te fijn maalgraad instellen Plaats waterpijpje en druk OK"
- In het boekje staat dat de maalgraad richting 7 gedraaid moet worden, daar stond hij al bijna op maar staat er nu helemaal op. Geen oplossing.
- Via Google zag ik een opmerking dat je er aan moet draaien wanneer de machine maalt, ook dat lost het niet op.
- Qua geluid lijkt het malen ook iets anders: het klinkt voor mijn gevoel dat de machine (bijna) leeg is.
Nu hebben wij de machine nooit nieuw gekocht, ik weet ook niet hoe deze hoort te klinken. Kan ook verbeelding zijn
Ik kwam een opmerking tegen dat het hier in kon zitten "Controleer of er zich geen gemalen koffie in de voor maalruimte bevindt. Indien dit wel het geval is, reinig de ruimte dan met een stofzuiger en/of borstel om alle resten van gemalen koffie te verwijderen."
Maar wat bedoelen ze daar? Moet ik dan de schroefjes in het bonen reservoir losmaken en daar onder kijken?
En heeft iemand nog andere tips of mogelijke oplossingen? Ik hoor het graag.