Bauknecht GSX4778 gaat geregeld piepen

Robotoon

  • #1
Onze vaatwasser valt geregeld na het hoofdprogramma, direct wanneer deze gaat pompen maar nog voor het drogen op storing. De machine gaat dan piepen en het groene lampje gaat knipperen. De indicator van het spoelprogramma brandt dan.

Er is hiervoor al een monteur geweest die aangaf dat dit met de schuimvorming van de tabletten te maken heeft. Hij kon de controller vervangen door een type dat instelbaar was. Kosten 260 euro!

Wij hebben het maar bij de 99 euro voorrijkosten gelaten. Geen glansspoelmiddel gebruiken, halve tabletten, machinereiniger: het werkt allemaal een beetje. Toch komt deze storing 3 van de 7 keer terug. Als we geen wasmiddel gebruiken is er echter nooit storing. Het heeft dus blijkbaar wel met schuimvorming in de lekbak(?) te maken.

Op dit forum vond ik ook nog een mogelijkheid dat water via de lekbakjes in de deur komt. Ook bij ons zit er speling tussen de zeepbakjes en de deur. Ik zal dit afkitten maar ben bang dat het geen oplossing biedt. Moet ik de lekbak zelf leegmaken of gaat dit via het pompen? Wie weet raad?
 

Henny

  • #2
Heb je al achter de metalen plint van de machine gekeken?

Mogelijk dat er water onder de kuip op de lekplaat staat.

Graag even het service nummer opgeven.
 

Robotoon

  • #3
Het servicenummer is 854677801310 (339846009362). Bedoel je met de metalen plint het plaatwerk onder de deur (hoogte ca 8 cm)?
 

Henny

  • #4
De plint zit inderdaad onder de deur en zit met vier torx schroefjes vast.

Om hier goed bij te kunnen komen, moet je eerst het keukenfront demonteren.

Als je de deur horizontaal zet, moet je, van achteraf gezien, aan
beide zijden de tweede en vierde schroef enigszins losdraaien.
Nu, terwijl je het keukenfront goed vasthoudt, de deur sluiten en het
front een stukje naar beneden schuiven.
 

Robotoon

  • #5
De transparante lekbak links is helemaal leeg. Tijdens het draaien van het programma komt hier ook geen water in. Ik heb het zeepbakje afgekit maar zonder resultaat. De storing doet zich voor in alle programma's (behalve spoelen). het heeft iets met schuimvorming te maken volgens mij want zonder vaatwasmiddel is er geen storing. Hij begint ook al direct met piepen, tegelijk met het afpompen. Dezelfde storing doet zich ook voor als er een stukje etensrest in de zeef komt. Hopelijk zijn er nog andere suggesties??
Is er anders een eenvoudige manier om het piepsignaal voor goed uit te schakelen?
 

Robotoon

  • #6
Jouw probleem lijkt me niet identiek en zou ik apart plaatsen. Bij ons doet het probleem zich alleen voor MET vaatwastablet. Zonder tablet draait de vaatwasser probleemloos. Volgens Bauknecht staat de sensor (schuim/water) te gevoelig afgesteld. Omdat deze besturing een standaard programma heeft kun je blijkbaar de parameters niet wijzigen. Bauknecht adviseert een nieuwe instelbare controler van 260 euro. Mij lijkt het onzin omdat de machine jarenlang goed heeft gedraaid maar nu steeds vaker op storing valt.
 

Henny

  • #7
De genoemde transparante bak aan de linkerzijde is geen lekbak, maar de niveaukamer.

Onder de kuip zit en metalen plaat (dus tussen de pootjes)
waar, indien er een lekkage optreedt, het lekwater verzameld wordt.
Vervolgens zal een vlotter de watertoevoer afsluiten en de afvoerpomp inschakelen.

Controleer deze metalen bodemplaat eens.

Maak de machine ook eens goed schoon middels de soda methode.
(zie sticky bovenaan deze rubriek)

Gebruik los zeeppoeder, glansspoelmiddel en zout.
Zo kan je deze middelen zelf doseren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu