Bauknecht GSX 7481: Draadbreuk draden naar bedieningspaneel

ArnoudBM

 • #1
Hallo,

Nadat ik al ruim een week kuren had met mijn vaatwasser (sloeg spontaan uit, vermoedde een draadbreuk) heb ik hem vanavond maar eens opengeschroefd. En inderdaad, een van de draden naar het bedieningspaneel was finaal doormidden en een aantal anderen voelen ook niet helemaal jofel meer. Dit alles omdat de kabelgeleider die vanuit de machine naar de klep gaat was gebroken en daarmee te veel belasting op deze draden gaf. Nu moet ik dus die kabelgeleider bestellen, maar ik heb geen idee hoe dat ding heet of wat voor bestelnummer ik moet gebruiken. Ik zie hem ook nergens genoemd bij de op dit forum vermelde onderdelenleveranciers.

Het zijn twee witte plastic platen van 5x40 of zo, die je op elkaar kunt klikken en waar alle draden tussen worden geleid. Er zit een bocht in op het scharnierpunt van de klep. Verder zit er een groene sticker op met een letter en een aantal nummers:
L.
443522 05
12 08 02 91

Mijn apparaat is een Bauknecht GSX 7481,
Servicenummer: 8546 748 01710,
Serienummer: 33 0234 018584

Daarnaast moet ik dus een aantal draden vervangen. De draden die door de geleider lopen hebben verschillende diktes: Vijf dikke draden zijn ongetwijfeld stroomdraden, die ga ik zeker vervangen. De rest is allemaal wat dunner en op het gevoel is er niets mee aan de hand. Ik heb het idee dat die dunne draden minder te lijden hebben gehad van de gebroken geleider, omdat ze door de dikke draden werden beschermd. Maar kan ik deze gok nemen? Iemand die daar ervaring mee heeft?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henny

  • #2
  Bestelnummer deksel van kabelboom: 481240118418 (3.27.59.01-0)

  Zorg bij het herstellen van de draden er geen lassen op het scharnierpunt zitten.
  Vervang desnoods een gedeelte ven de draad door er een stuk draad tussen te plaatsen.
  Soldeer de las en isoleer deze met krimpkous af.
   

  ArnoudBM

  • #3
  Henny schreef:
  Bestelnummer deksel van kabelboom: 481240118418 (3.27.59.01-0)
  Dank je wel. Als je zegt deksel van kabelboom, betekent dat dan dat er twee helften besteld moeten worden? Ze zijn namelijk beide kapot. (ik zal maar zeggen de binnenbocht en de buitenbocht.)
   

  Henny

  • #4
  De (technische) tekening geeft de complete behuizing van de bedrading aan.
  De vermelding van dit onderdeel luidt: deksel van kabelboom.
  Er is echter geen foto van dit artikel beschikbaar.

  Het lijkt mij waarschijnlijk dat dit de complete behuizing betreft.
   

  ArnoudBM

  • #5
  Dat zal ook wel. Op de foto kun je zien dat er een heel smal plastic draadje aan een van beide helften zit (net boven de breuk) en volgens mij zat dat origineel aan de andere helft vast.

  De Handyman is inmiddels ook aan het zoeken voor me, ik zal ze het nummer doorgeven. En dan maar hopen dat het snel komt, dat scheelt weer afwassen...
   

  ArnoudBM

  • #6
  Nou, de Handyman probeert inmiddels al een paar weken een tekening van Bauknecht te krijgen, zodat hij het nummer kan bevestigen (hij wil alleen bestellen als hij zeker weet dat het klopt). En zolang ik niet weet hoeveel het gaat kosten, kan ik me daar ook wat bij voorstellen. Als Bauknecht echt die tekening niet wil tonen, hoe kom ik dan aan zo'n tekening?

  Inmiddels heb ik trouwens nog een probleem: Bovenaan de deur zit een plastic afdekplaat (dat ding waar bovenop merk, type, knopjes en lampjes te zien zijn.) Het blijkt dat deze met twee schroeven aan de klep vastzit, maar beide bevestigingspunten zijn gaar. Is dat onderdeel eigenlijk ook te bestellen? Ik ga het natuurlijk proberen te lijmen (alle stukjes heb ik nog), maar ik kan me voorstellen dat daarna de bevestiging niet meer goed is.
   

  Henny

  • #7
  Het kunststof gedeelte aan de bovenzijde van de deur, positie 3010
  Control panel, bestelnummer: 481245370246 (prijs ca. € 47,00)

  Deksel van kabelboom, deze bestaat uit twee delen, positie 4803
  bestelnummer: 481240118418 (prijs ca. € 7,00)

  Als je het bestelnummer hier intypt, kan je een foto van dit onderdeel zien.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu