Bauknecht finesse condensdroger

Spikey

  • #1
Hallo,

Ik heb een Bauknecht condensdroger (serv. nr: 03/3463-14.02/70), die na een poosje (tussen de 15 en 30 minuten) in storing gaat (de bliksemschicht) ik weet inmiddels dat hij te warm wordt.

Vorig jaar deed hij het helemaal niet meer en toen heb ik de clicksons vervangen en daarna deed hij het weer prima, maar nu doet hij het een poosje en daarna gaat hij in storing.

Ik laat hem dan afkoelen en begin het droogproces opnieuw en na dit 1 of 2 keer gedaan te hebben maakt hij het programma ook wel af en soms loopt ie gewoon door. Dus ik snap er al helemaal niets meer van.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn??
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een veel voorkomende oorzaak van een dergelijk probleem is op dit forum gemeld als zijnde verstopping van de luchtwegen. Daardoor wordt de machine te heet en schakelt uit.

Remedie: schoonmaken van het gehele luchttraject.

Let wel: deze oplossing komt van het forum zelf, ik ben geen witgoedmonteur. Lukt het niet, geef dan in een antwoord nog even een seintje, wellicht is er een vakman beschikbaar die er meer van weet...
 

Spikey

  • #3
Okay, is er dan iemand die mij ongeveer kan vertellen welke luchtwegen en hoe ik erbij kom? Moet de hele droger uit elkaar of is het redelijk eenvoudig te doen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu