Bauknecht Afzuigkap Blijft Stinken

STM

 • #1
Beste,

Mijn Bauknecht DDEI 5890 IN afzuigkap blijft na het vervangen van het koolstof filter en vervanging van metalen vetfilter stinken naar eten. Je ruikt ook een etenslucht bij het rooster aan de bovenkant, ok al staat de afzuigkap niet aan.

De afzuigkap is ong. 12 jaar oud en weet dat dus dat deze niet meer de jongste is, maar heb buiten vervanging en reiniging van de filters onderin en een beetje aan de binnenkant onderin eigenlijk nog nooit dieper schoongemaakt of uit elkaar gehaald en schoongemaakt. Is het mogelijk (en wordt dit vaker gedaan) om de kap zelf uit elkaar te halen en alle onderdelen schoon te maken?

Ik heb op dit moment geen geld voor een nieuwe afzuigkap dus hoop dat er een mogelijkheid is om deze schoon te maken.

Alvast dank!

Mvg

STM

image_40.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik heb het idee dat iets stinkt als dat medium vochtig blijft. Ik dacht ook zodra iets volledig droog wordt zal het niet meer stinken. Dacht ik.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Kijk eens in de kap achter de filters en naar het schoepenrad.
  Zit daar een aangekoekte laag?
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Zet een pan op het vuur en breng 2 liter water met een beetje citroensap aan de kook. Zet de afzuigkap aan op maximale stand; de damp van het water en citroen reinigen het afvoerkanaal en laten deze weer fris ruiken. Laat het water voor ongeveer 10 minuten stomen.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Zolang je de oorzaak niet kan achterhalen waarom het in de kap en buis te vochtig blijft en de droogtijd onvoldoende is zal dit probleem weer de kop op steken.
  Hoe hoog is de luchtvochtigheid bij jouw in huis.
  De buis gaat door het plafond omschrijf is wat daar zit.
  Plaatjes kunnen ook helpen.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #6
  Huh er is helemaal geen sprake van vocht volgens ts.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Dus als iets absoluut droog is kan het stinken.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  TS heeft het over een koolstoffilter. Dat kan haast niet anders betekenen, dat de kap op recirculatie gebruikt wordt (want bij luchtafvoer heb je geen koolstoffilter nodig). Er is dan geen afvoer naar buiten aanwezig, de ommanteling erboven is dan alleen voor de sier.

  De stank zal wel uit de afzuigkap zelf komen, die zal na 12 jaar vast wel van binnen vervuild zijn. Met name de schoepen ervan kunnen druipen van het vet (is mijn eigen ervaring, zonder koolstoffilter dan wel). Hoe je dat uit elkaar moet halen kan ik niet zeggen. Ik zou zeggen: afzuigkap (cq. de ommanteling bovenaan) helemaal verwijderen en kijken wat er allemaal in zit.
   
  • Like
  Waarderingen: De Bob

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu