Bauknecht afwasmachine direct piepen en pompen

Martman

  • #1
Hallo, ik ben nieuw hier, dus ik weet niet of ik dit bericht goed plaats:

Ik heb een Bauknecht inbouwafwasmachine die er geen zin meer in heeft.
Als ik hem aanzet blijft hij piepen en de afvoerpomp blijft lopen. Ik heb de test uitgevoerd door te zorgen dat het linkerlampje (voorspoelen) brande, uitknop ingedrukt, startknop vastgehouden en tegelijkertijd de aanknop ingedrukt. Daarna ging het 3e lampje van links knipperen( programma 65 graden).
Als ik dan op de uitknop druk en weer aan, dan blijven de 2 linkse branden en de 3e van links blijft weer knipperen. Soms geeft hij een constante pieptoon.

Ik heb wel eens vaker problemen gehad dat het programma niet helemaal afgewerkt werd en dat de machine begon te piepen, maar na resetten deed hij het dan weer goed.
Misschien kan iemand me verder helpen? :?:
 

Martman

  • #2
Helaas weet ik het typenummer niet. Ik kan het nergens vinden. Ligt misschien aan mij. Het is een inbouw, dus zal ik hem wel eerst moeten uitbouwen, maar ik heb wel een foto bijgevoegd van het bedieningspaneel. Hij is wel al een jaartje of 8, 9 oud.
 

Pepjo

  • #3
Bij Bauknecht staan de nummers aan de rechterzijkant van de deur.

Als de machine blijft proberen af te pompen heeft er misschien een lekkage naar de bodemplaat plaatsgevonden.

Dit is een vaker voorkomend probleem, waarbij een beveiliging wordt aangesproken.

Gebruik de zoekfunctie van dit forum op "lekkage bodemplaat" eventueel aangevuld met Bauknecht, en u weet wat u te doen staat.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
De verschijnselen die je noemt (direct piepen en pompen) wijst op een lekkage naar de bodembak. Zoek voor informatie daarover met "lekkage Bauknecht".


Omdat er geen typegegevens beschikbaar zijn (staan ze ook niet op de rechterzijkant van de deur?) kan niet of heel moeilijk nagekeken worden wat de lampjes aanduiden.
 

Martman

  • #5
De servicecode is 854673401410. Daarachter staat nog een nummer: 33916005228.
 

Martman

  • #6
Bedankt voor jullie reactie. Er stond inderdaad water op de bodemplaat. Hij loopt weer. Nu nog ff kijken waar dat water vandaan komt. Nogmaals bedankt.
 

Martman

  • #7
Zoals gezegd loopt de machine weer.
Alleen maakt hij het programma niet af. Dit is al vaker gebeurd, maar niet iedere keer. In de testmodus blijft het 2e lampje van links branden, onder het symbool 50 graden. Het apparaat is heet, dus de temperatuur zal wel goed zijn. Ik heb ergens gelezen over de "soda-methode". Zou dit kunnen helpen?
Groeten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu