Basralocus of Wenge of...

Diplomat

  • #1
Ik heb mijn prachtige, klassieke parketvloer (ben net verhuisd) laten inhelen (ouwe jaren '70 schouw gesloopt), aanvullen, schuren en olieën.
De ene parketteur zei: Basralocus!. De ander Wenge!. Weer een ander: Surinaams bruinhart! Ze zullen er wel kijk ophebben, uiteindelijk wenge geworden.
Probleem: De ingeheelde stukken (wenge) lijken bijna zwart, de originele oranje/bruin. Het ziet er niet uit, ondanks het feit dat het er perfect in ligt.
Wat nu?
 

Johanl

  • #2
Hallo.
Hebben de parketteurs,niet met een houtmonster gekeken wat er het beste bij komt. Meestal hebben ze voldoende monsters om te zien wat voor houtsoot het is. Gr JohanL
 

Diplomat

  • #3
Ja, ze hebben een stukje originele vloer meegenomen. foto's volgen.
 

Diplomat

  • #4
:oops:


 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Het is vrij moeilijk op de foto te zien, maar volgens mij is het Panga Panga, dit is familie van Wengé, maar bruiner van kleur en heeft veel minder die zwarte vlammen die Wengé wel heeft.
Basralocus, zou eventueel kunnen maar durf dat via de foto niet met zekerheid zeggen, maar omdat Panga Panga vaak voorzien is van een fijne zwarte streep( hangt een beetje van de manier van zagen af), zou de mogelijkheid bestaan dat het Basralocus is.
Maar je parket leverancier zou dit verschil moeten kunnen zien terplaatste.
 

Diplomat

  • #6
Vandaag is de grootmeester geweest. Conclusie: verkeerd hout gebruikt, 't had "sucupira" (Surinaams Bruinhart) moeten zijn. De hele reut kan er weer uit :x .
Wordt vervolgd!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
2
5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu