Balken dak vezelcement plaat

Saik0

  • #1
Beste iedereen, ik heb een 20 foot container. Naast deze container moet een soort van carport komen wat later in het jaar dichtgemaakt zal worden aan de zijkanten en een deur om hem af te sluiten.

De container is 6 meter lang en 2,6 meter hoog.

Aan de rechterkant van de container moet dit afdak komen, aan de ene kant zal ik ze bevestigen aan de container (hier las ik een hoekprofiel op) de rest moet ik nog verzinnen.

De platen die ik ter beschikking heb zijn 1,50m lang en 1,10m breed.

De overkapping mag 3 meter breed zijn. Hoe zet ik dit handig in elkaar?
 

DeConstructeur

  • #2
U kunt het beste een fundering maken met een vorst rand. De palen (3stuks) kunnen op de rand gemonteerd worden. Deze palen komen dan 3 meter uit elkaar te staan. De palen kunnen bevestigt worden door ankers in te storten in de rand van de fundering, zodat houtrot voorkomen wordt op de scheidingslijn van de grond.

Monteer vervolgens een stevige balk over de 3 palen. Daarna kunt u balken haaks op de container plaatsen. Deze overspannen dan 3m (de breedte van de overkapping). De balken rusten dan op het hoekprofiel en op de balk die de krachten afdraagt naar de palen.

Plaats de balken 0,5 m uit elkaar zodat het een veelfout wordt van de lengte van de plaat. Leg de platen halfsteensverband neer (net zoals stoeptegels liggen). Dit zorgt voor een gunstigere krachten spreiding naar de balken laag toe.

Breng schoolverbindingen aan om de constructie stabiel te maken.

Succes!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu