Bakstenen muur tussen plafond en zoldervloer

Riebroek

  • #1
In een kamer in ons huis moet ik het plafond vervangen op de eerste etage. Nu heeft de zolder een houten vloer en over de hele oppervlakte lopen dus balken waar het plafond van de 1e etage tegenaan gespijkerd zit.

Nu heb ik ook nogal last van de buurman die regelmatig in slaap valt met zijn tv aan. Ik heb het oude plafond eruit gesloopt en kijk nu tegen de balken en de vloer van de zolder aan. Het stuk tussen de zoldervloer en het plafond op de eerste is aan de muurkant helemaal niet afgewerkt, gewoon kale bakstenen. Als ik nu bij de kieren waar de balken insteken luister kan ik af en toe de buurman bijna woordelijk verstaan alsof hij naast me staat! Het is overduidelijk dat het geheel niet luchtdicht is.

De vraag is, wat moet ik doen om het zo af te werken dat er zo min mogelijk geluid doorheen komt? Ik dacht aan de kieren dichtkitten/purren en het geheel af te smeren met gips o.i.d. en eventueel een houten plaat er tegen aan.

Voor het plafond schroef ik eerst OSB platen tegen de balken, de tussenruimte stop ik vol met steenwol, op de OSB platen komen latten waarop ik MDF plafondplaten zet (van die platen met een plastic spack lookfolie van de Praxis). Dit heb ik al in een andere kamer gedaan en daar hoor je nu nagenoeg niet meer als er iemand op zolder boven loopt.

De vraag gaat dus puur om het stuk bakstenen muur wat later dus uit het zicht zit, zie de foto's.

Hopelijk kan iemand me verder op weg helpen! Alvast bedankt. 

Tiho

  • #2
Als je er gips over smeert is dat net zo dicht als de muur eronder. Waarbij er weer een plafond voor komt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu