Badkamervloer verkeerd afschot, advies?

Johnvoorm

 • #1

Helaas heeft onze tegelzetter zitten knoeien met de waterpas.
Op de foto geven de zwarte pijlen het afschot aan de oranje pijl geeft aan waar de eerste reparatie heeft plaatsgevonden waardoor deze tegel is doorgezaagd en rechts van de glaswand op afschot ligt naar de drain en links nog op afschot naar de deur, de overgang is afgekit.Helaas komt bij douchen nog steeds het water over de eerste tegel rechtsvoor waardoor het water de deur uit loopt.
De tegelzetter heeft aangeboden de gehele vloer er weer uit te halen en de afschot dan goed te leggen. Om zoveel mogelijk met hele tegels te werken stelt hij voor de hele tegel te eindigen bij het einde van de glaswand, rechts van de glas plaat onstaat dan afschot naar de drain en links van de glasplaat waterpas of ook iets afschot naar de muur zodat de tegels bij de deur ook iets op afschot kunnen liggen richting de drain en achterwand.
Mijn vraag is nu of dit de juiste oplossing is?
Optisch heb je dan langs de randen gezaagde tegels liggen en in het midden hele tegels.
Komt bij dat de afvoer moeite heeft het water te verwerken de aanvoer is 12 liter per minuut en tijdens het douchen onstaat er toch een laagje water op de tegels met het gespetter tijdens douchen kom het water makkelijk voorbij de 1 meter van de glaswand en dus het afschot gedeelte naar de drain. De afvoerbuis is schoon gemaakt.
Kan iemand adviseren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Zo te zien heeft de tegenzetter al een oplossing gegeven. Wij beoordelen geen uitbesteed werk.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu