Badkamervloer opbouwen?

John88

  • #1
Ik ben momenteel mijn badkamer aan het verbouwen, en zit met het volgende euvel. Dit is de oude situatie:



De badkamer had een aantal problemen; onnodig rookkanaal in de weg, afvoer was zeer slecht aangelegd (een 32mm afvoer voor de hele badkamer), en de wand uit cellenblokkenbeton was slecht gebouwd en stond tussen 2 draagbalken op de planken waardoor deze kon veren en dus op veel plekken was gescheurd. Ik heb inmiddels het wandje en het rookkanaal weggehaald, en heb een extra steunbalk toegevoegd welke op verschillende plekken verankerd in de muur zit. Nu is het zo:



Nu ben ik aan het bedenken hoe ik de vloer en wand wil opbouwen. De wand wil ik van een houten regelwerk maken met 44x70 staanders om de 30cm en daar een dikke waterbestendige gipsvezelplaat tegenaan welke vervolgens met kimband en een coating afgewerkt wordt. Dit omdat het gemakkelijk bouwt en ik zo meteen veel leidingen (Waterleiding, ontluchtingspijp, stroom ed.) kan wegwerken. De vloer ben ik nog niet zo zeker van. Ik dacht eerst zelf aan een vloer bestaande uit een lewis profiel met daarop lichtgewicht beton, maar dat is me afgeraden wegens het hoge gewicht en hoge bouwhoogte. Ik heb me laten vertellen dat ik beter de houten balken kan bekleden met planken, en daar twee waterbestendige gipsplaten op plaatsen (Kan je tegenwoordig kant en klaar kopen, maar ik zal vanwege de forumregels hier geen merknamen plaatsen). Waar hebben mensen goede ervaring mee? Als ik het zelf zo bekijk lijkt de hoogte weinig te schelen;

Gippsplaten= 20mm plank + 15mm egalisatiekorrels (draagbalken liggen niet vlak) + 25mm vezelplaat + ca. 12mm tegellijm en tegel = 72mm hoog.

Lewis= 16mm profiel + 40mm beton + 12mm tegellijm en tegel = 68mm hoog.

Dus qua hoogte lijkt het me niets uitmaken, en qua gewicht, de oude vloer was 20mm planken + 16mm lewisplaten + 80mm beton, dan stond er nog een zware muur naast en was er een draagbalk minder aanwezig, dus het lijkt me dat de nieuwe situatie een stuk lichter is. Iemand ideeën?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Topic verplaatst naar de rubriek vloeren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu