Badkamervloer - Ervaring gietvloeren in de badkamer

Loupland

 • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje over een badkamervloer.

Het zit zo. Mijn badkamer vloer is deels beton en deels hout. De vloer is beton op de plek waar mijn oude badkamer zat. Deze vond ik te klein, dus heb ik de badkamer muren verplaatst om het zodoende groter te maken.

Nu ben ik bang dat als ik beton ga storten, dat ik de vloer te veel belast en dat het allemaal te zwaar wordt voor de balken. Dus ik ben aan het denken gegaan hoe ik dit anders kan oplossen.

Nu heb ik het idee om met behulp van dikke houtplaten de vloer gelijk te maken. Dan denk ik aan een hout dikte van 4 of 5 cm, zodat er niet veel beweging in zit. En daar dan overheen een gietvloer van polyurethaan te gieten.

Bij de randen plaats ik kimband en met het gietvloer materiaal maak ik ook een soort flens, waar ik dan bij de muur overheen tegel.

Mijn vraag is of iemand weet of deze manier geschikt is voor in de doucheruimte. Het moet namelijk 100% waterdicht zijn.

Is hier iemand die ervaring heeft met deze gietvloeren?

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Loupland

  • #2
  Ik beantwoord even mijn eigen vraag.

  Want ik ben er achter gekomen en het is misschien wel handig voor de volgende die antwoord op deze vraag wilt, aangezien niemand het schijnt te weten:

  Het kan. Als je een gietvloer in je badkamer giet, dan is deze waterdicht... Ook aan de randen bij de muur.

  Dit kan ook op een houten vloer, maar moet je er alleen voor zorgen dat het stevig is en dat er geen beweging in zit. Een heel klein beetje is niet erg... maar het moet gewoon solide zijn.

  Als je twee platen van 18mm op elkaar schroeft, dan is dat meer dan genoeg om een stevige ondergrond te realiseren, om een gietvloer over heen te gooien.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Ik heb eens een badkamer vloer van vinyl gehad. Naden gelast. Aan de muren werd een holle plint geplaatst en daar werd de vinyl een 5 cm omhoog opgezet. De wandtegels voorlangs.
  Een probleemloze horizon-verticaal aansluiting. Ik had het volste vertrouwen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu