Badkamer schilderen

2stukslinkerhanden

  • #1
Beste allemaal,

Ik zit met een probleem, sinds kort heb ik een 2 kamer appartement weten te bemachtigen. Daar ben ik heel erg blij mee!!!
Aangezien ik nog maar net met werken ben begonnen heb ik niet zo veel geld te makken. Zodoende wil ik van alles zelf gaan opknappen. maar mijn probleem is dat ik erg onhandig cq NIET deskundig ben op het doe-het-zelf gebied.

Ik heb een vraag over de badkamer schilderen, heb tegenstrijdige tips gekregen. Mijn badkamer is op dit moiment wit geschilderd, maar de schimmels komen door het verf heen. Wat ik graag zou willen is dat de schimmels niet meer zichtbaar zijn en dat het lichtblauw wordt geschilderd. Wat moet ik doen en welk soort verf heb ik nodig?

Alvast bedankt!
 

Dingena

  • #2
Ventileren gebeurt niet goed of er is een lekkage.

Als 1 van deze twee punten (of beide :wink: ) het is en opgelost is dan het volgende:

Met schimmelverwijderaar behandelen en hierna verven met synthetische muurverf.

Beide producten kunt u aanschaffen en verdere info over krijgen bij de verfspeciaalzaken.

Succes!
 

Lexus

  • #3
In plaats van schimmelverwijderaar kun je ook gewoon huishoudchloor nemen, dit puur of licht verdund in een bakje doen, en met verfroller aanbrengen, dit is goedkoper, en werkt nog beter ook (schimmel komt minder snel terug)
Zorg er wel voor dat je niet met andere schoonmaakmiddelen in de buurt komen i.v.m. gasvorming.

Succes !
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Gebruik in een kleine ruimte nooit (huishoud)chloor, de risco's zijn te groot, neem schimmelverwijderaar zoals Dingena al schreef.
Chloor kan reageren met andere vloeistoffen en dan een zeer giftig gas produceren, chloor is sowieso niet erg gezond.
 

Dingena

  • #5
Inderdaad Jan en daarbij is het niet waar, chloor is volgens legeo mensen een schoonmaakmiddel. Echter het maskeert meer dan dat het verwijderd.

Schimmel wordt niet in zijn geheel verwijderd door chloor. Als je ipv schimmelverwijderaar Soda gebruikt krijg je ook al een klein resultaat, maar onderzoeken hebben getoond dat chloor of soda niet het werk doen zoals nodig!


Maar goed ik ga hier geen discussie starten over wat wel en niet. Ik hou me aan de ervaringen die we er mee hebben en de klanten die tot nu toe al jaren tevreden zijn icm de onderzoeken die er gedaan worden. Maar iedereen zijn eigen mening en ervaring.
 

2stukslinkerhanden

  • #6
Oke in ieder geval bedankt!!
Wat voor soort verf moet ik gebruiken?
Alabastine ofzo (alabastine is toch altijd wit?)
 

Dingena

  • #7
Een synthethische muurverf. Vraag hiernaar bij de verfspeciaalzaak. Er zijn verschillende merken en zij zullen je dan verder helpen welke merk het beste bij de situatie past. De synthetische muurverven zijn in lichte kleuren te maken (let wel niet bij de bouwmarkten maar bij de verfspeciaalzaken)

Ik geef geen merk advies, aangezien wij op dit forum alleen product advies geven, hiermee kun je dan zelf kiezen welk merk je wil gaan gebruiken.


Succes!
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #8
Nog een tip : bij de speciaalzaak kan je ook verf vinden waarin een schimmelwerend product is aan toegevoegd. Dit voorkomt, of liever, reduceert het "kweekvermogen" van de schimmmels.
Maar ventileren blijft een noodzaak.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu