Badkamer schilderen tips

Klustalent

  • #1
Hoi,

Ik wil graag de muren boven de tegels en het plafond schilderen, maar waarmee en hoe doe ik dat? De muren en plafond zijn van beton en er zit nu witte verf (?) op. Moet ik het eerst schoonmaken en zo ja hoe reinig je fatsoelijk een plafond? Welke soort verf moet ik gebruiken? Waarmee verwijder ik die verf als ik knoei op de vloer of tegels? Wat voor roller moet ik gebruiken enz.

En er lopen warmwater buizen die ik ook graag wil verven, maar hoe doe ik dat? Er zit nu iets van verf op, kan ik dat verwijderen met een spulletje, of schuurpapier of staalborstel ofzo? Grondverf gebruiken? En wat voor soort verf kan ik daar het beste voor gebruiken?

Last but not least, er zit een houtenafscheiding in de badkamer. Vraag me niet waarom, is van de woningbouw. Maar zou ik dat kunnen schuren, afnemen en dan schilderen met dezelfde verf als de muur omdat dat hout ook waterbestendig moet worden...

Bedankt alvast voor alle tips, wil het zo graag opknappen!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Met een stevige borstel de muren en plafond afborstelen.
Reinigen met verfreiniger (poedervorm oplossen in water) met een borstel of spons. Met water naspoelen.
Als alles droog is, afwasbare muurverf opbengen met een vachtroller.
Gemorste verf direct verwijdern met een vochtige doek.
En lees wat er op de verpakking staat over reinigen van kwasten en rollers.

Leidingen eerst ontvetten (met dezelfde verfreiniger) en dan schuren en gronden, vervolgens met een acrylverf schilderen. Tenzij het er heel dik opzit en je wil het er allemaal af hebben, dan zou je met afbijt kunnen gaan werken (denk om je bescherming lees de voorschriften).

Houten afscheiding, eerst ontvetten (zelfde spul weer) dan schuren, weer ontvetten en na reinigen met schoon water.

Nee hout moet je niet verfen met muurverf. Neem hiervoor in dit geval een goede buitenverf. Bespaar niet op de verf, koop goed spul. Ga naar een speciaalzaak en laat je daar goed voorlichten.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
En dit had je natuurlijk allemaal al gelezen? :wink:
 

Klustalent

  • #4
Frank, bedankt! Ik had dit al gelezen, heb flink gegooled en zelfs al de woningbouw gebeld die me helaas niet terugbellen en niemand die iets weet... Maar omdat ik er zo weinig verstand van heb ben ik blij dat je het me even duidelijk heb uitgelegd, super!

Wat ik me alleen nog afvraag; waarom moet je afwasbare muurverf gebruiken in de badkamer? Komt het er dan niet vanaf na een keer douchen?
 

Bbtb77

  • #5
Afwasbare muurverf is vaak beter en in een badkamer heeft verf toch flink te lijden. Je kunt trouwens ook speciale badkamerverf gebruiken, die heeft als voordeel dat 'ie schimmelwerend is.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
:mrgreen:
Afwasbaar betekent dat je het geschilderde oppervlak min of meer waterbestendig is, dus dat je eventuele vlekken er af kan wassen.
Je wast dus niet de verf van de muren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu