Badkamer muur cellenbeton op betonvloer

Alecto891

  • #1
Beste,

In mijn bestaande woning (badkamer) is de huidige cementdekvloer eruit gehakt en is er enkel nog kaal beton over. Hierop wil ik diverse wandjes gaan maken van cellenbeton (ik lees dat dit een goed product is voor de kamer, correct?). Nu lees ik diverse topics over het plaatsen van deze wanden op U profielen op bijv. bestaand tegelwerk e.d.
Hoe zit het met U profielen wanneer de de wanden op de betonnen (onder) vloer worden geplaatst en hier later nog met +/- 7cm dekvloer (zand cement) overheen gaat?
De wanden worden dus eerst gebouwd en daarna de cementdekvloer. Bij het tegelen doen we het uiteraard andersom, eerst de vloertegels en dan de wandtegels.

Hoor graag.

GR!
 

Infine

  • #2
Inderdaad een prima materiaal voor in de badkamer. Ligt er aan hoe groot de wand is, als de wand niet te groot is kun je de eerste laag in de specie stellen.
 

Alecto891

  • #3
Hi Infine,
Dank voor je reactie!
De wand is 1,60m lang (en 15cm dik) en staat aan alle kanten vrij (midden in de ruimte dus).

Het nut van een U profiel is me duidelijk als je wanden plaatst op de bovenste vloer laag. Maar in mijn geval waar er dus later zandcement omheen komt, stort je als het ware het muurtje in (je sluit de muur op), waardoor het nut van het U profiel volgens mij verloren gaat.

Hoe zien jullie dit?
 

Sander 1972

  • #4
Zou toch eerst je wand tegels doen, als er wat op je vloer tegels valt........
En je baggert niet je voegen vol en onder en je hoeft niet af te dekken wat iedere keer in de weg ligt
 

BigBert

  • #5
Komt het muurtje tot aan het plafond? Plaats een ontwerp/tekening. Er kunnen veel handige/onhandige keuzes worden gemaakt. Waar heb je de cellenbetonblokken van 15 cm gekocht?
 
Laatst bewerkt:

Infine

  • #6
Met deze muurlengte kun je de eerste laag in de specie stellen. Het beste is wel om de muur bovenaan te verankeren als deze verder los staat. Zonder verankering zou ook kunnen, maar minder stabiel mocht je er een keer tegenaan vallen of iets dergelijks. De blokken wel goed verlijmen zodat het één geheel wordt.

Als je de voegen wilt stroken, moet je de vloertegels eerst plaatsen.
Strook je ze niet? Dan kun je beter eerst de wandtegels plaatsen.
 

Alecto891

  • #7
Dank voor de reacties.
vwb eerst wand of vloer, ik dacht met name aan de kitnaad; een liggende kitnaad (eerst wand dan vloer) is gevoeliger dan een staande kitnaad (eerst vloer dan wand), toch?

Maar voor de cellenbetonblokken direct op de betonnen vloer dus in de specie? En later wordt daaromheen +/-9cm zandcement gesmeerd. Ik veranker de blokken aan het plafond.
Product is gewoon cellenbeton 15cm van de bouwmaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu