Asbest onderzoek

Laurap

  • #1


Goedenavond!

Er zijn al heel wat forums over asbest. Nu ben ik toch heel benieuwd of iemand ervaring heeft met een het zelf afnemen van een monster om deze te laten onderzoeken door een laboratorium. Waar zouden wij dit kunnen laten doen?

We hebben al contact gehad met een bedrijf wat dit eventueel zou kunnen doen (testen of er daadwerkelijk asbest in de vloer verwerkt is), maar zij hebben aangegeven dat dit rond de 500,- zal gaan kosten. Uiteraard nemen we dit uiterst serieus, maar dit is toch wel een fors bedrag voor een test....

Ik heb een foto toegevoegd wat de desbetreffende vloer. Het is een zeilachtige (flexibele)vloer (groen/blauw) met een vezelige onderkant. Vastgelijmd met witte lijm op hardboard platen. Wellicht kan iemand ons a.d.h.v. de foto al vertellen of hier asbest in verwerkt kan zitten?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Kijk eerst eens hier

Google geeft je genoeg mogelijkheden om asbest te laten testen, en voor minder geld.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Dus geen asbest als je het zo leest op die site.?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Als je zelf een monster opstuurt, kost de analyse maar een paar tientjes. Als je iemand laat komen, dan ben je inderdaad een stuk meer kwijt. Voordeel is dan wel dat die meteen het hele huis kan bekijken.
https://www.google.com/search?q=asbestanalyse
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu