Asbest inspectie

RobertVerpalen

  • #1
Hoi iedereen,

Na veel lezen op het forum blijkt dat asbest niet aangetoond kan worden zonder inspectie. Toch ga ik zo vragen of iemand naar mijn fotos wilt kijken, misschien dat iemand mij in ieder geval meer informatie kan geven.
Aangezien ik niet weet wat voor buizen bij mij liggen, wil ik hier heel voorzichtig mee zijn. Ik ben niet te lui om het te laten inspecteren, maar ik wil, voor het geval het eterniet of asbest is, wel de keuze hebben om het te laten liggen, ik wil niet verplicht zijn om het gelijk te laten verwijderen (of ik wil het niet betalen als het asbest geen kwaad kan). Heeft er iemand ervaring met een inspectie/saneer bedrijf?

Zie hier de foto's: foto 1 buis onder de keuken (er zit deels zwart band om heen, tijdelijk tegen lekken) Ik schat dat dit een 75 a 80 mm buis is.




Foto 2: oude badkamer afvoer, die bij de hoofdbuis komt


Foto 3: de hoofdbuis die lek is (ongeveer 150 mm)



Alvast bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ga er maar van uit dat het asbestpijp is, eruit met het spul, ook omdat de buizen al lang aan het einde van de levensduur zijn.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Een klein stukje (nat maken en afbreken) opsturen naar een lab en je weet het zeker.

Dit verwijderen moet door een gecertificeerd bedrijf gebeuren. Behalve het stukje eraf halen mag je er zelf niets aan doen. Vóór het verwijderen moet er eerst een inventarisatie gebeuren en een sloopmelding doen.

Laten zitten is geen optie, want het is lek.

Ik heb dit topic verplaatst naar de asbest-rubriek
 

RobertVerpalen

  • #4
Dank voor de reacties tot zover! Heel prettig dit forum.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu