Asbest afvoerbuizen

Remyd

 • #1
Hallo allen,

Onze luchtafvoerbuizen in huis, 3 stuks volgens mij welke van zolder naar de keuken, wc en badkamer lopen zijn van asbest.

Kan je dat laten verwijderen en hier nieuwe pvc luchtafvoerbuizen in laten plaatsen ?

Wat komt hier allemaal bij kijken, is dit veel werk ook ?

Bvd en mvg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Dat kan. Je laat dan eerst een asbestinventarisatie maken. Met dat rapport kan je offertes opvragen en de sloopmelding doen, en het daarna laten verwijderen.

  Hoeveel werk het is, hangt af van hoe goed de buizen bereikbaar zijn en hoe ze vast zitten. Als ze in elkaar geschoven zijn met moffen kunnen ze die in delen uit elkaar halen. Als ze in de vloer ingestort zijn, of in koven, wordt het breekwerk. Reken op veel werk en hoge kosten!


  Het nieuwe kanaal maak je niet van PVC, maar van een materiaal wat bedoeld is voor de toepassing. Spiralietbuis of speciale kunststof ventilatiebuizen.

  Overweeg meteen belansventilatie aan te brengen. Dan krijg je er een heleboel comfort en minder energieverbruik voor terug.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu