Asbest aan de onderkant van de trap?

Gft

  • #1
Aan de onderkant/achterkant van onze trap, zijn wit geschilderde platen gemonteerd. Gezien de structuur van de platen vertrouw ik het niet helemaal.
Aan de andere kant zie ik ook weer geen toegevoegde waarde van asbestplaten aan de onderzijde van de trap.

Het huis komt uit 1978. Wat denken jullie van deze foto's?

image_6487327 (7).JPG
image_6487327 (6).JPG
image_6487327 (4).JPG
image_6487327 (5).JPG
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou een monster op laten sturen in dit geval. Bouwjaar woning + structuur vertrouw ik niet.
 
  • Like
Waarderingen: Gft

Jeroen

Specialist Asbest
  • #3
Eens met Walker. Asbesthoudende platen onder trappen werden gebruikt om branddoorslag te voorkomen dus zo gek is de plek niet. Ik wil benadrukken dat als je zelf een monster gaat nemen, dat grote voorzichtigheid is geboden. Er bestaat een kans dat hier bruin asbest (amosiet) in zit, doorgaans met een hoog massapercentage.
De voorkeur gaat er naar uit om een los stukje (als dit aanwezig is) met latex handschoenen op te pakken en te versturen. Als dat niet aanwezig is, dan wil ik in een latere post best (proberen) uit te leggen hoe je dit zo veilig mogelijk kan doen.

Als je gebruik wilt gaan maken van de trapkast kan je de kosten voor monsteranalyse ook besparen door meteen een asbestinventarisatie te laten uitvoeren. De kans is namelijk zeer aanwezig dat de beplating asbesthoudend is. Maar dan heb je wel meteen een rapport om dit te verwijderen.

Laat je ons de vervolgstappen weten?
 
  • Like
Waarderingen: Gft

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu