Aquastop op y splitsing

Rik83

  • #1
Het volgende doet zich voor, ik heb er niet direct iets over terug kunnen vinden op het forum hier.

Zojuist mijn vaatwasser geplaatst, getest op de huidige aanvoer kraan die er al zat voor de wasmachine. Alles werkt en er lekt niets.

Aangezien ik maar 1 aanvoerkraan heb, heb ik een y splitsing erop gezet, als ik dan beide slangen erop zet en draai de kraan open dan komt er direct water zetten vanuit de slang van de vaatwasser, dit komt van boven de metalen ring.

Op de slang van de vaatwasser zit een aquastop op die van de wasmachine niet. Zou het hiermee te maken kunnen hebben? Of moet ik hiervoor twee aparte kranen monteren zodat ze beide hun eigen aanvoer hebben en waterdruk? Ik heb de slang met en zonder tape getest, dit maakt geen verschil. De splitsing is nu van plastic, zou een metalen beter zijn of het verschil kunnen maken?

Ik hoop dat iemand het probleem herkent of een oplossing weet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De Y-splitsing hoort in de muurplaat en daar draait u dan twee kranen in, gebruik een metalen Y-stuk.
Het lekken kan veroorzaakt worden door een te korte schroefdraad op het Y-stuk of door een rubber ring die uit de aansluiting is gevallen.
Ik denk dat u bij een gewone kraan geen last meer hebt van lekkage.
 

Rik83

  • #3
Ok, dat is al een goede tip, dan zal ik dus een extra kraan moeten kopen, maar daarmee is het waarschijnlijk wel verholpen. En een ijzeren lijkt me ook beter uiteindelijk, nu het schroefdraad al haast kapot gedraaid. Zo blijkt goedkoop toch maar weer duurkoop :)

Bedankt en ik laat het weten of het gelukt en daarmee verholpen is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu