Alutape ondervloer vergeten

Calvinc

 • #1
Hallo beste klussers,

Ik heb onlangs op de 1e en 2de van een eengezinswoning een laminaat vloer gelegd. Heb hierbij een ondervloer van isosilence gebruikt, met zilveren anti damp/vocht vlies aan de boven kant.

Ik wist alleen niet dat de naden met alutape dichtgeplakt dient te worden. Is dat nu een ramp? Is de kans zeg maar groot dat me vloer hierdoor in de problemen komt en ik dus nu de hele vloer eruit moet halen om te tapen? Of zal de schade meevallen en kan ik het zo laten?

Het gaat om een woning dat eind 2012 is opgeleverd met vloerverwarming op alle etages. Ik ben de tweede bewoner.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De dampdichte afwerking van die folie is belangrijk als er verschil is in temperatuur boven en onder de vloer/damprem. Hoe groter het verschil hoe belangrijker de dampdichtheid van de situatie.
  Mij lijkt uit de toelichting van jouw vraag dat er bijna geen verschil is. Dus onder de vloer/damprem een ruimte lager als rond 5 en boven de vloer/damprem een ruimte van rond de 20 graden.
   

  Calvinc

  • #3
  Bedankt voor de uitleg.

  Ik heb besloten om de ondervloer zo te laten omdat de verwachting is dat vocht door damp minimaal zal zijn. Ik was eerst bang dat eventuele betonvocht misschien veel invloed op zal kunnen hebben. Aangezien de woning al een aantal jaar bestaat en bewoond was, denk ik dat de meeste vocht nu wel eruit is.

  Als het de begane grond was zal ik het denk ik wel opnieuw hebben gedaan omdat je daar vaak sneller last heb van vocht problemen.

  Bedankt
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Inderdaad omdat het verschil in temperatuur kruipruimte en het woongedeelte groter is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu