Alumiumwand en badrand afkitten

Ramon_caroline

  • #1
Hallo,

Wij hebben een badkamer, die geplaatst is in een soort van aluminium cabine zoals ze in schepen hebben (klinkt misschien een beetje raar, maar de projectontwikkelaar wilde een nautische touch aan ons appartementencomplex geven). Nu hebben wij al twee maal de kitrand bij ons bad moeten verwijderen omdat deze lekte. De laatste keer bleek dat er een aantal roestplekjes zaten op de plek waar de kit zat. Ik heb deze vervolgens weggeschuurd totdat je weer alleen metaal zag. Maar de bovenste beschermlaag (volgens mij aluminium, zie het als de anti-aanbaklaag van een koekenpan) is dus beschadigd. Moet ik, voordat ik weer ga kitten, de plekjes eerst behandelen met 'spul' dat het fixeert? En zo ja waarmee dan?

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen hiermee...

Alvast bedankt.

Caroline
 

Xr8

  • #2
Niet een alledaagse situatie, waarschijnlijk werkt het aluminium nogal heftig en laat de kit los. Misschien is het raadzaam een professioneel kitbedrijf in te schakelen, deze hebben vaak net iets andere kitten dan in de bouwmarkt verkrijgbaar zijn.

Succes ermee.
 

VeroNL

  • #3
Je hebt een sanitairkit nodig die geschikt is voor gevoelige(!) metalen. Aluminium is namelijk een "gevoelig metaal". Op de meeste sanitairkitten in de bouwmarkt staat bijvoorbeeld "geschikt voor metalen". Dit wil echter helaas niet zeggen dat dit het beste is voor gevoelige metalen.
Ik meen dat bv sanitairkit voor acryl(baden) geschikt is voor aluminium. Deze is ook in een dhz zaak te verkrijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu