Allesbrander installeren vanuit niets.

Atar

  • #1
Hallo,

Sinds een aantal maanden wonen wij in een oude discotheek. Het pand is uiteindelijk bedoeld voor de sloop en tot die tijd mogen wij er wonen. Het is extreem goed geïsoleerd, maar er is totaal geen verwarming. Gas is eeuwen geleden afgesloten dus onze enige opties zijn op dit moment: electriciteit of houtkachel.
Nu hebben wij een tijdje terug een allesbrander op de kop getikt. Hij is nog in perfecte staat en we zouden die graag gaan instaleren. Het pand waar we in zitten is er een met alleen een begane grond. Zowel rechts als links van ons staan twee huizen met een verdieping er op. Ik heb me laten vertllen dat we waarschijnlijk boven die huizen uit zouden moeten komen om genoeg lucht te trekken voor onze kachel. Ook willen we de buren niet lastig vallen met onze rook :D
Ook heb ik me laten vertellen dat de pijp zo recht mogelijk omhoog zou moeten gaan.

Een aantal kleine vragen:
- Wat zouden jullie adviseren voor de pijp? Ik heb op een aantal plekken gelezen dat alleen gietijzer of dubbelwandig RVS zou voldoen. Klopt dit?
- Is er eigenlijk een bouwvergunning nodig voor zoiets? We zouden het pand niet extreem wijzigen, alleen twee gaten in het plafond en het dak.
- Wat voor plaat of iets zou ik nodig hebben om door het dak heen te komen? Ik wil uiteraard dat die gewoon waterdicht blijft.
- Enig idee wat dit (liefst tweedehands) zou gaan kosten? We zijn een tweetal arme studenten.
- Zijn er nog andere dingen om op te letten?

Met vrolijke groet,
Atar
 

Fiesiekus

  • #2
Ja, neem vooraf contact op met de verhuurder/eigenaar van het pand en met de brandweer. Overleg over de plannen want volgens mij is een houtkachel in een extreem goed geïsoleerd pand niet zo'n goed idee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu