Airco koude lucht doorvoeren naar andere kamer

Gstals

  • #1
Beste klussers,

Ik heb twee slaapkamers waarvan één uitgerust met een airco. Nu wil in de koude lucht doorvoeren naar de andere slaapkamer, zodat deze ook wat koeler wordt. De airco verplaatsen is geen optie.

Nu dacht ik een gat in de gibo muur te maken van 150mm in diameter en daar een spirobuis doorheen te doen. Het is maar 7 cm, dus dat valt wel mee. Aan de airco kant zou ik dan een badkamerventilator plaatsen, om de luchtstroom te bevorderen.

Denken jullie dat dit gaat werken? Het zal uiteraard veel minder goed zijn dan een airco verplaatsen of er nog één bij plaatsen, maar het gaat mij erom dat het een paar graden koeler wordt.

Ik hoor/lees graag jullie mening.

Groet,
Gidion
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Vergeet het maar. Om de andere kamer serieus te koelen is écht meer nodig. Velen zijn je voorgegaan, en tot de conclusie gekomen dat het zinloos is.

Waarom wordt het zo snel zo warm dat je nu al aan een airco denkt? Dakisolatie is misschien een slimmere investering dan een extra airco.
 

Bernhard

  • #3
Het zal niet optimaal werken. De airco verplaatsen is lastig.
Je moet wel een luchtvoer en een luchtafvoer maken.
Het reduceren van de zonnewarmte, straling, kan je doen door schaduw te creeeren en door reflectie materiaal aan te brengen. Op een platdak kan je tegels leggen die aan de onderzijde geventileerd worden.
Het aanbrengen van isolatiemateriaal is af te raden. De temperatuur in slaapkamers zal dan nog hoger worden.
Je kan ook in de avond met koele buitenlucht ventileren.
bernhard
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Inderdaad je zal 2 gaten moeten maken, 1 voor afvoeren van lucht en een voor toevoeren.
Een badkamerventilator heeft te weinig debiet om de warmte af te voeren. Je hebt iets nodig als een flinke buisventilator.
Dit zal je enkele graden verkoeling brengen, en drogere lucht. Je moet niet de illusie hebben dat het net zo koel wordt als in de kamer waar de airco hangt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu