Afzuigkap afvoer

DennisDordt

 • #1
Beste mensen, ik wil graag uw mening over mijn idee:

Ik moet een afzuigkap monteren. Dit wordt een onderbouw afzuigkap onder een kastje. Vervolgens wil ik de afvoer door het kastje laten leiden dat ie uiteindelijk iets boven het kastje uitsteekt. 10 cm Daarboven zitten namelijk 2 roosters van 100 mm voor de centrale afzuiging. Deze zijn duidelijk in het zicht en ik wil de afzuigkap liever niet op de centrale afzuiging aansluiten omdat dat er niet uit ziet.

Ik dacht dus als ik de afvoer van de afzuigkap met motor laat eindigen net voor t rooster en ik de centrale afzuiging aanzet de lucht gelijk wordt opgezogen daar in de buurt, zo moet het toch ook werken?

Bovendien zou ik ook als extra koolstof filters erin monteren om eventueel niet opgezogen lucht door de centrale afzuiging toch goed te laten recirculeren.

Kan ik mijn idee zo uitvoeren?

Gr
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Als u met een koolstoffilter gaat werken moet u een recirculatie kap gebruiken.

  De lucht die uit de kap komt is geurloos geworden en kan dan altijd via het aanwezige ventilatie systeem worden weggezogen.

  Dat hoeft niet perse dicht bij de roosters in het plafond te zijn.

  Geen pijpen door het kastje maken hoeft niet bij recirculatie systeem.

  Enige nadeel van een recirculatie kap is dat de koolstoffilters redelijk prijzig zijn.
  Zorg dus voor voldoende voor filtering met doeken filter.

  Vr Gr en succes ermee
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu