Afwerking vloer op muur + plinten plaatsen

Wouterlet

 • #1
Hallo allemaal,

Na een tijd handige tips van anderen na te doen heb ik toch even jullie hulp nodig.

Ik wil een slaapkamertje opknappen op de 1e verdieping. Het is een houten vloer met een stenen muur, de muur tussen de buren en ons. Zoals je op de foto kan zien zit er ruimte tussen de vloer en de muur, en zit er ter hoogte van de vloer balken een uitstekend stukje muur. Dit is ook hoger dan de houten vloer. Hopelijk is dit goed te zien op de foto. Ohja, het is een diagonale muur vandaar dat de spijkers in de planken niet loodrecht op de muur staan.

Ik wil de muur laten stucen en op de vloer een laminaatvloer. Ik heb eerder begrepen dat het het mooiste is om eerst de plint op de muur te doen en dan te stukken zodat je geen rand krijgt.

Ik vroeg me af of ik de ruimte nog op moest vullen ergens mee of dat je dan alleen maar extra acoustische koppeling krijgt.

En vervolgens eerst de plint neem ik aan en die dan net boven de uitstekende stukken muur? Onder het mom dat het laminaat de ruimte wel verbergt?

Ik hoor graag of jullie tips hebben hiervoor. Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Wouter
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Alle uitsteeksels (zoals het stukje cement) verwijderen met hamer en een scherp muurbeiteltje.
  Dan de muur laten stucen.

  Vervolgens de lamimaatvloer leggen ( ca 1 cm vrij houden van de wand) en als laatste de plint op het laminaat en tegen de muur plaatsen.

  Een kiertje tussen muur en plint kun je voor het schilderen afdichten met acrylaatkit.
   

  Wouterlet

  • #3
  Bedankt voor je reactie, dan wacht ik de stucadoor af!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu