Afvoerbuis naar andere kant kamer(tje)?

Gordijn

  • #1
Goedenavond,
binnenkort ga ik verhuizen. Mijn nieuwe appartement heeft een klein kamertje (1.8X2.58m) met een wasmachineaansluiting. Het probleem is dat de kraan en afvoer aan een andere muur zitten dan waar ik de wasmachine wil plaatsen. Ik wil er namelijk ook een hoogslaper plaatsen, en dat kan maar op 1 manier. Nu vraag ik me af hoe ik dat op kan lossen zonder de daadwerkelijke kraan en afvoer te verplaatsen. Kan ik beide slangen verlengen en langs de plinten leggen? Of eventueel de afvoerslang boven de deur langs leiden? Voor de kraan lijkt het me niet zo'n probleem om die langs een plint te leggen, daar zit genoeg druk achter gok ik, maar de afvoer baart me zorgen. Het hoeft optisch niet mooi te worden, zo lang het maar werkt.

Ik heb een plaatje toegevoegd (ik hoop dat het werkt). Het zwarte vierkantje is de kraan, het rondje de afvoer. Op de afvoer en de kraan na is alles ongeveer op schaal. De 1 en 2 geven mogelijke plaatsen van de wasmachine weer.


 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Gewoon langs de plint, de afvoer verleggen, als je rekening houd met afschot van de pvc leiding, komt het echt goed.
de water leiding gewoon mee laten lopen met de afvoer.




groeten b
 

Gordijn

  • #3
Dank je voor het snelle antwoord :)

Ik zal het maar direct toegeven: ik ben compleet onervaren met dit soort dingen. Wat bedoel je met "afschot van de pvc leiding"?
Maakt het nog uit wat voor leiding ik gebruik, zo lang ze maar minstens zo dik als de wasmachineslangen zijn? Flexibel, PVC, koper?
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Voor je wasmachine gebruik je pcv minimaal40mm, ligt er ook wat de bestaande maat is. als je de bocht om gaat in een liggende leiding, doe je dit met 2 45graden bochten.
afschot, is dat die bij de wasmachine op het hoogste punt ligt, en waar die naar beneden gaat lager.
de waterleiding maak je met koper 15mm

groeten b.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu