Afvoer verleggen - mate van afschot

Gerard77

  • #1
Hallo,
ivm het plaatsen van een nieuwe keuken moet ik de afvoer omleggen. De huidige afvoer komt op een afstand van ongeveer 3 meter van het punt waar hij moet zijn (spoelkast) uit de vloer. Dit komt doordat de woning is uitgebouwd en er onder de uitbouw geen kruipruimte is. Op de foto kun je zien dat er nog een stuk muur uitsteekt van de oude buitenmuur waar de afvoer langs moet. Ik ben gebonden aan het gebruik van 40 mm buis, omdat de afvoer door de grond niet breder is. Ik heb van dit forum een aantal tips gelezen, maar zit toch nog met wat vragen. Op de foto hieronder staat de oude situatie. De spoelkast komt op de foto links te staan ter hoogte van die drie kraantjes (2x water, 1x gas).

- ik zie uiteenlopende tips over de mate van afschot. Varierend van 1 mm tot 3 cm per meter. Wat kan ik in mijn situatie het beste aanhouden? Ik dacht zelf op 2 cm de meter te gaan zitten, zodat ik redelijk laag in de spoelkast uit kom
- gebruik ipv 90 graden bochten steeds 2x45. Geldt dit alleen voor horizontaal liggende bochten of ook voor verticale (Zoals bij de aansluiting bij de vloer)?
- het liefst breng ik de pijp zo dicht mogelijk tegen de muur aan ivm de ruimte achter de kasten. Kan het kwaad om dan te werken met 4 45 graden bochtjes zodat ik de buis stapsgewijs naar de muur breng in het begin?
- in de hoek (links) op de foto dan 2x45 graden ipv 90 graden
- en dan richting de spoelbak weer afsluiten met 45 graden omhoog. de rest doe ik in overleg met de monteur van de keuken (die plaatst een sifon met beluchting)
- moet ik op de buis nog ergens een extra beluchter aanbrengen ivm de doorstroming, of is dat niet nodig?
- beugels om de 75 cm

hoor graag jullie tips

groet

Gerard

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het is niet de bedoeling een vraag meer dan 1 keer te stellen, uw andere topic is verwijderd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu