Afvoer Samsung Eco Bubble WF0804Y8E.

Cheeky

  • #1
Hallo allemaal,

Pas geleden heb ik een hele mooie wasmachine gekocht... de "Samsung Eco Bubble WF0804Y8E". Echter na het lezen van de gebruiksaanwijzing durf ik het apparaat niet eens meer aan te sluiten!

Ik citeer: "We raden het gebruik van een 65 cm hoge verticale buis aan. De buis mag niet korter dan 60 cm en niet langer dan 90 cm zijn."

Mijn buis (ik woon in een flat!) ligt 41 cm van de vloer en kan slechts 31 cm omhoog (de sifon niet meegemeten). Hoe kan ik dit veranderen??? Ik had zelf al gedacht om de buis eerst zo'n 30, 35 cm omlaag te leiden en daar de sifon te plaatsen en dan de pijp helemaal omhoog te leiden. Dan zit je natuurlijk ook met de waterdruk: eerst gaat het water gewoon omlaag en dan moet het omhoog worden geduwd door de sifon richting de bestaande buis in de muur! Kan dat wel of is dit onverstandig in verband met teruglopen van water of iets dergelijks?

Tweede citaat: "Voor de standpijp voor de afvoer gelden de volgende vereisten: minimale diameter 5 cm en minimale afvoercapaciteit 60 liter per minuut."

Jullie raden het al: de diameter van de bestaande pijp is 4 cm! Mijn vader zegt dat dit normaal is en dat ik me dus geen zorgen hoef te maken... maar is dat wel zo? Er wordt namelijk ook gesproken over 60 liter per minuut... kan een buis van 4 cm dit aan???

Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Alvast bedankt daarvoor!

Groetjes,
:P
 

HarryO

  • #2
Ik ben bang dat je een probleem hebt.
De 40 mm ipv 50mm is opzich geen probleem.
De 41 cm horizontaal van de vloer en 31 cm vertikale deel er op is twijfelachtig.
De combinatie van beiden zou ik niet aanbevelen en al helemaal niet als je in een flat woont.
Jou idee maakt het nog slechter, het water in de buis gaat na het afpompen op en neer staan dansen waardoor het vast gaat lekken tussen de afvoer slang en de buis.

Kun je geen nieuwe afvoer lager door de muur maken en deze dan weer aan de gezamenlijke afvoer monteren?
Wat misschien ook kan is via een schroef wartel de afvoer slang direct aan de afvoer monteren, wel via een sifon ivm stank.
Je perst dan het water vanuit de machine de afvoer in. Word voor vaatwassers ook gedaan.
 

Cheeky

  • #3
Beste Harry,

Dank voor uw reactie!

Okay, dus over de 40 mm hoef ik me alvast geen zorgen te maken... gelukkig!

De rest van het verhaal... jeetje...

> Kun je geen nieuwe afvoer lager door de muur maken en deze dan weer aan de gezamenlijke afvoer monteren?

Hhmm ik ben geen professionele klusser... sterker nog: ik ben een enthousiaste leek! Ik wil wel alles proberen als het me goed wordt uitgelegd. Een nieuwe afvoer lager door de muur maken? Eigenlijk zou dit moeten kunnen... *even over denken*

> Wat misschien ook kan is via een schroef wartel de afvoer slang direct aan de afvoer monteren, wel via een sifon ivm stank. Je perst dan het water vanuit de machine de afvoer in. Word voor vaatwassers ook gedaan. :(

Dit klinkt minder moeilijk dan het vorige idee. Hierbij hoef ik in ieder geval niet mijn halve flat af te breken. Het is namelijk vrij moeilijk omdat ik hier zit met een koker (waarachter alles ligt en loopt) die mooi is weggewerkt achter platen die mooi zijn geverfd door ondergetekende.

Hebt u wellicht nog meer tips of aanwijzingen of iets dergelijks? Ik stel alle hulp heel erg op prijs. Oh en trouwens ik kan niet altijd gelijk reageren vanwege het feit dat ik nog geen internet in mijn eigen flat heb!

Vriendelijke groetjes,
:)
 

HarryO

  • #4
Wacht ook even op reactie van anderen voordat je de boor in de muur zet.
Je zit per slot van rekening wel in een huurhuis....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Het kan ook een koopflat zijn maar dan heb je weer te maken met de VVE.
:wink:
Mijn buis (ik woon in een flat!) ligt 41 cm van de vloer en kan slechts 31 cm omhoog (de sifon niet meegemeten).
Waarom kan de bovenkant van de afvoerpijp niet naar 95 cm hoogte gebracht worden ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu